Gratis

Netwerkbijeenkomst alle leden Zuid-Holland, Leiden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Brede School Het gebouw

Arubapad 2

2315 VA

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Netwerkbijeenkomst voor leden en niet leden

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?

We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 28 maart is er keuze uit de volgende workshops:

· Aandacht voor sexuele diversiteit

· Regelgeving ( voor 55+ onderwijsleden )

· Leer mindmappen

· Omgaan met spanningsvolle situaties en agressie

Programma

16.00 uur – Inloop met koffie en thee

16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops

18.15 uur – Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting

19.00 uur – 2e ronde workshops

20.30 uur – Afsluiting


Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Deelname is gratis. Je ontvangt een bewijs van deelname (voor onderwijs met een code van Registerleraar.nl).

Workshop: Aandacht voor seksuele diversiteit

Iedere school moet aandacht besteden aan het creëren van een veilig schoolklimaat. Onderdeel hiervan is leerlingen leren om respectvol om te gaan met seksuele diversiteit. De onderwijsalliantie voor seksuele diversiteit, waar CNV Onderwijs deel van uitmaakt, verzamelt goede voorbeelden van hoe scholen een veilige leeromgeving creëren, zodat andere scholen daar inspiratie uit kunnen halen.

· waar word je geacht als school aan te voldoen

· hoe geef je invulling aan sociale veiligheid

· knelpunten en good practise

· mogelijke steun door EduDivers vanuit budget gemeente Leiden

In deze workshop informeren we je over wat het voor jouw werk betekent en halen we op wat nodig is om beleidsmakers en opleidingen inzicht te geven waarop scholen extra ondersteuning hebben.

Peter Dankmeijer, directeur EduDivers, kenniscentrum onderwijs en seksuele diversiteit

Workshop: Regelgeving.

Deze workshop beoogt verminderen van draaglast en vergroten van draagkracht te bevorderen voor onderwijsleden vanaf ongeveer 55 jaar. Een medewerker van de juridische afdeling CNV Onderwijs geeft informatie over en toelichting op algemene facetten van regelgeving en taakbeleid. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden en regelingen er zijn om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Verder wil hij ingaan op van te voren gestelde algemene vragen. Voor persoonlijk vragen is er later ook nog tijd. Alle vragen bij de aanmelding doorgegeven?

Ed Weevers, juridisch medewerker CNV Connectief

Workshop: Leer mindmappen

In deze workshop leer je de principes van het mindmappen. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een mindmap. Ondertussen vertel ik je wat de voordelen zijn van het mindmappen en wanneer het handig is om deze techniek toe te passen.

Om even op het laatste door te gaan… Je gebruikt een mindmap voor bij het maken van samenvattingen, het houden van een presentatie, een brainstorm, het maken van aantekeningen terwijl je luistert naar een spreker, het maken van inventarislijst. Als je eenmaal de smaak van het mindmappen te pakken hebt, zie je voortdurend nieuwe toepassingen.

De workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met mindmappen en om na te gaan of het iets voor jou is. Na de workshop heb je genoeg tools in handen om deze vaardigheid verder te ontwikkelen.

Henk ten Hove, ambulant begeleider

Workshop: “ Omgaan met spanningsvolle situaties en agressie”

… en wat moet je beslist doen om de zaak uit de hand te laten lopen?

Jij wordt in je dagelijks werk geconfronteerd met spanningsvolle situaties en agressie tussen jou en anderen. Deze situaties kenmerken zich vaak door een gevoel van irritatie, woede en/of angst. Van jou als medewerker wordt verwacht dat je adequaat op dergelijke situaties reageert.

De workshop sluit aan bij de praktijk van alle dag en zal herkenbaar zijn voor de deelnemers. Je krijgt inzicht over factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van agressie bij scholieren, ouders en overige bezoekers.

· Wat doe je als je boos wordt?

· Hoe handel je dan?

· Hoe voorkom je boos worden?

Een visie op agressie wordt als volgt verwoord:

“Agressie is op zichzelf niet goed of slecht. Het is een kracht die bij mensen hoort. De manier waarop mensen daarmee omgaan, geeft de betekenis aan. Agressie is dus een onlosmakelijk onderdeel van het bestaan.”


Bij de school is het betaald parkeren. De parkeergarage is het voordeligst.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Brede School Het gebouw

Arubapad 2

2315 VA

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen