Gratis

Netwerkbijeenkomst Utrecht, Utrecht

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CNV gebouw

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

NETWERKBIJEENKOMST VOOR LEDEN EN NIET LEDEN

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee. Deelname is gratis.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?

We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 8 november is er keuze uit de volgende workshops:

· De leraar in zijn recht- CNV onderwijs VO en PO

· Kritisch denken

· Mindmappen

Programma

16.00 uur – Inloop met koffie en thee

16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops

18.15 uur – Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting

19.00 uur – 2e ronde workshops

20.30 uur – Afsluiting

Je ontvangt een bewijs van deelname (voor onderwijs met een code van Registerleraar.nl).

Workshop: De leraar in z’n recht’

  • Hoe zit het precies met al die verschillende contracten?

  • Wanneer heb ik recht op meer salaris?

  • Krijg ik vakanties doorbetaald?

  • Zijn er regelingen omtrent het begeleiden van starters?

  • Hoe zit het met het taakbeleid?

Daarnaast kun je al je vragen stellen rondom arbeidsvoorwaarden in het onderwijs! Deze workshop wordt een keer voor VO leerkrachten en een keer voor PO leerkrachten gegeven.

Lotte Freyee Consulente Starters & Studenten CNV Onderwijs vertelt je alles wat je moet weten over jouw rechtspositie als (beginnende) leerkracht in het onderwijs.

Workshop: Kritisch denken

Diverse ontwikkelingen zoals de technologische hebben omvangrijke economische en sociale veranderingen in onze maatschappij veroorzaakt. Deze hebben invloed op de werk- en leefomgeving van het individu. Hoe ga je om met alle snelle veranderingen; de enorme hoeveelheid informatie via media? Hoe bepaal je nou wat jij vindt?

Kritisch denken is een term die vaak valt bij het omgaan met deze ontwikkelingen en het voorbereiden van leerlingen op de toekomstige maatschappij. Kritisch denken wordt belangrijk gevonden maar de term is niet 'strak' gedefinieerd.

In deze workshop staan we stil bij de verschillende ideeën hierover, vaardigheden die kunnen helpen bij het 'kritisch denken' en een paar manieren waarop je dat zou kunnen oefenen komen aan bod. Denk aan filosofische gesprekken (met kinderen), debatteren, mediawijsheid.

Petra Disse, schoolleider

Workshop: Leer mindmappen

In deze workshop leer je de principes van het mindmappen. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een mindmap. Ondertussen vertel ik je wat de voordelen zijn van het mindmappen en wanneer het handig is om deze techniek toe te passen.

Om even op het laatste door te gaan… Je gebruikt een mindmap voor bij het maken van samenvattingen, het houden van een presentatie, een brainstorm, het maken van aantekeningen terwijl je luistert naar een spreker, het maken van inventarislijst. Als je eenmaal de smaak van het mindmappen te pakken hebt, zie je voortdurend nieuwe toepassingen.

De workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met mindmappen en om na te gaan of het ietsvoor jou is. Na de workshop heb je genoeg tools in handen om deze vaardigheid verder te ontwikkelen.

Henk ten Hove, ambulant begeleider

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CNV gebouw

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen