Netwerkbijeenkomst voor alle leden in Groningen te Groningen

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Stuur een mailtje naar netwerkbijeenkomsten@cnv.nl of het nog mogelijk is om deel te nemen.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Wegwijzer

Prunusstraat 76

9741 LE Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Stuur een mailtje naar netwerkbijeenkomsten@cnv.nl of het nog mogelijk is om deel te nemen.
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Netwerkbijeenkomst voor leden en niet leden

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 9 oktober is er keuze uit de volgende workshops:
· Regelgeving (alleen in de 1e ronde, voor 55+ onderwijsleden)
· Vitaliteit
· Regie op je arbeidsvoorwaarden

· Workshop: Serendipiteit; een andere kijk op loopbaanvragen (max. 6 deelnemers, duurt 1e en 2e ronde)

Programma
16.00 uur – Inloop met koffie en thee
16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops
18.00 uur – Lichte maaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting
19.00 uur – 2e ronde workshops
20.30 uur – Afsluiting

Workshop: Regelgeving (alleen in de 1e ronde, voor 55+ onderwijsleden)
Deze workshop beoogt verminderen van draaglast en vergroten van draagkracht te bevorderen voor onderwijsleden vanaf ongeveer 55 jaar. Een medewerker van de juridische afdeling CNV Onderwijs geeft informatie over en toelichting op algemene facetten van regelgeving en taakbeleid. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden en regelingen er zijn om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Verder wil hij ingaan op van te voren gestelde algemene vragen. Voor persoonlijk vragen is er later ook nog tijd.
Ed Weevers, juridisch medewerker CNV Onderwijs

Workshop: Vitaliteit
Iedereen in Nederland weet wat vitaliteit en vitaal is. Soms wordt er gezegd dat iemand nog zeer vitaal is. De suggestie wordt daarbij gewekt dat oud en vitaal moeilijk samen gaan. Vitaliteit wordt wel omschreven als: de energie om te leven. Zowel energie als leven moet men dan in de breedste zin van het woord opvatten. Energie is dan brandstof. Leven is dan welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Vitaal is daarbij niet aan leeftijd of werk gebonden. We gaan er van uit dat vrijwilligerswerk ook werk is.
In de workshop gaan we in op mogelijkheden, factoren, eigenschappen en hulpmiddelen in jezelf, je werk of je omgeving om vitaal te zijn, te worden of te blijven.
Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Regie op je arbeidsvoorwaarden
Welke afspraken heb je met je werkgever gemaakt over je arbeidsvoorwaarden? En zijn die afspraken nog actueel? Wat zou je willen en wat spreek je af? Tijdens deze workshop gaan we in op je arbeidsvoorwaarden en hoe je daar zelf regie in kunt voeren.
We besteden aandacht aan je arbeidsovereenkomst of aanstelling. We gaan in op zaken die voor iedereen zijn geregeld, de zogeheten Collectieve Arbeidsvoorwaarden. Maar we besteden vooral aandacht aan zaken die voor jou van belang zijn, met als uitgangspunt dat je daarover als het even kan goede afspraken kunt maken met je werkgever. Let wel, je arbeidsvoorwaarden omvatten dus veel meer dan wat je maandelijks op je bankrekening aan salaris ontvangt. Doe mee, en neem het heft zelf in handen om afspraken op maat te maken, afspraken waar jij blij van wordt.
Karel Nugteren, workshopgever CNV Connectief

Workshop: Serendipiteit; een andere kijk op loopbaanvragen.

Deze workshop wordt gegeven in een kleine groep van max. 6 deelnemers en beslaat beide rondes. Je kunt geen andere workshop volgen.

Werk is meer dan brood op de plank. Het gaat om betekenis geven aan je leven en je eigen levensverhaal tot uitdrukking brengen. Zingeving kunnen vinden in je werk is belangrijk om uit een burn-out te blijven. Iedereen staat weleens stil bij de eigen loopbaankeuzes. Soms vrijwillig, meestal door omstandighedengedwongen omdat er een frictie is. Vraag je je weleens af:
- Wat kan ik doen om een volgende stap in mijn loopbaan te zetten?
- Hoe creëer ik een beter evenwicht tussen werk en privé?
- Welke uitdaging kan ik in mijn huidige werk vinden?
Je bent hard op zoek naar het antwoord, en plotseling kom je iets tegen waar je nooit aan gedacht zou hebben. Toeval bestaat niet. Maar bij toeval doe je soms ontdekkingen waarnaar je niet op zoek bent. De ongezochte vondst… dat is serendipiteit!
Het Serendipiteitsspel nodigt je uit, compleet met dobbelstenen en speelbord, op een andere manier bezig te zijn met vragen die in je leven spelen. Geen rationele, planmatige aanpak maar bij toeval een gelukkige en onverwachte ontdekking doen. Onverwachte handreikingen brengen je bij persoonlijke wijsheden. Je krijgt inzicht in de talenten die je wellicht nodig hebt om een vraagstuk op te lossen of het helpt je een ontwikkelrichting te vinden voor een dilemma waar je mee worstelt.
Els Burgler, coach, gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding en chronische stress reductie. www.dialoogincompany.nl

Informatie.
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Deelname is gratis. Je ontvangt een bewijs van deelname. Meld je aan voor 2 oktober. Geef ook de workshops van je keuze door.
Voor meer informatie kun je mailen naar netwerkbijeenkomsten@cnv.nl

Datum en tijd

Locatie

De Wegwijzer

Prunusstraat 76

9741 LE Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen