Gratis

Netwerkbijeenkomst voor alle leden in Limburg

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Terra Nigra

Terra Nigrastraat 5

6216 BK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Netwerkbijeenkomst voor leden en niet-leden,

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn, sector Overheid en Publieke Diensten), organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor je je verder kunt ontwikkelen in je vak/ beroep. Tevens ontmoet je er collega’s en kun je netwerken. Voor ieder wat wils! Kijk hieronder en meld je aan!

Op 13 februari is er keuze uit de volgende workshops:
1. Vitaliteit. Jacques Daenen workshopgever CNV Connectief.
2. Regelgeving voor 55+ onderwijsleden. Ed Weevers, juridisch medewerker CNV Onderwijs (alleen 1e ronde)
3. Zo zit dat met je ABP pensioen. Fabian Schuman, pensioenvoorlichter ABP.
4. Onderhandelen, hoe doe je dat? Myrian Lieskamp, onderwijsadviseur (alleen tijdens de 2e ronde).
5. Omgaan met weerstand. Leontine Verboon, trainer/ontwikkelaar/acteur communicatie en contact.

6. Praktijkonderwijs, in beeld, ervaren. Charly Mulkens, mentor en stagecoördinator praktijkschool Terra Nigra (alleen in de 1e ronde)

Programma:
16.30 uur - Inloop met koffie en thee
16.45 uur - Eerste ronde workshops/infoshops
18.15 uur - Praatcafé (maaltijd en drankje)
19.00 uur - Tweede ronde workshps/infoshops
20.30 uur - Eindtijd

Workshops/infoshops:
1. Vitaliteit.
Iedereen in Nederland weet wat vitaliteit en vitaal is. Soms wordt er gezegd dat iemand nog zeer vitaal is. De suggestie wordt daarbij gewekt dat oud en vitaal moeilijk samen gaan. Vitaliteit wordt wel omschreven als: de energie om te leven. Zowel energie als leven moet men dan in de breedste zin van het woord opvatten. Energie is dan brandstof. Leven is dan welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Vitaal is daarbij niet aan leeftijd of werk gebonden. In de workshop gaan we in op mogelijkheden, factoren, eigenschappen en hulpmiddelen in jezelf, je werk of je omgeving om vitaal te zijn, te worden of te blijven.
Jacques Daenen, workshopgever CNV Connectief

2. Regelgeving voor 55+ onderwijsleden. (alleen in de 1e ronde)
Deze workshop beoogt verminderen van draaglast en vergroten van draagkracht te bevorderen voor onderwijsleden vanaf ongeveer 55 jaar. Een medewerker van de juridische afdeling CNV Onderwijs geeft informatie over en toelichting op algemene facetten van regelgeving en taakbeleid. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden en regelingen er zijn om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Verder wil hij ingaan op van te voren gestelde algemene vragen.
Voor persoonlijk vragen is er later ook nog tijd.
Ed Weevers, juridisch medewerker CNV Onderwijs

3. ABP: Zo zit dat met uw pensioen.
Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt.
· Je pensioen zoveel mogelijk afstemmen op eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen. Zo kunt je zelf bepalen hoe en op welk tijdstip je met werken wil stoppen.
· Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen?
· Kan ik met deeltijdpensioen?
· Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
· Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren?
Fabian Schuman, pensioenvoorlichter ABP

4. Onderhandelen, hoe doe je dat? (alleen in de 2e ronde)
Bij “onderhandelen” denk je misschien meteen aan cao-onderhandelingen of topoverleggen op regeringsniveau waarbij grote belangen op het spel staan. Maar onderhandelen doe je zelf eigenlijk dagelijks. Privé, op je werk, als je gaat winkelen. Jij wilt iets, de ander wil ook iets (net even anders) en samen probeer je door te overleggen er uit te komen. Je hebt een meningsverschil met een collega en samen overleg je om er uit te komen waarbij jullie allebei tevreden zijn. Onderhandelen is een effectieve manier om conflicten of belangentegenstellingen op te lossen om samen een goed “resultaat” te halen. In de workshop gaan we actief aan de slag met diverse vormen van onderhandelen. We oefenen de verschillende mogelijkheden en we bespreken de belangrijkste valkuilen.
Myriam Lieskamp, onderwijsadviseur, www.myriamlieskamp.nl.

5. Omgaan met Weerstand.
“Ik had me voorgenomen echt te gaan luisteren. Ik wil echt weten wat ze dan WEL wil. Maar ik hoor alleen maar gezucht en stilte. Op mijn vragen komen korte antwoorden. Ik voel aan alles dat ze niet mee wil werken.”
“Zodra ik me voorgesteld had kreeg ik meteen de hele kanonnade van verwijten over me heen. Alles lag aan ons, of zelfs aan mij. Ik wilde het graag uitleggen en reageren maar wat ik ook zei, het ging volledig langs hem heen. Hij luisterde niet. Het kwam niet eens binnen. Hoe moet ik hem dan helpen?”
“Ik weet dat zij vindt dat ik mijn mening altijd doorduw. Ik wil echt graag horen wat ze van mijn voorstel vindt. Dus ik ga met de volle intentie haar ruimte te geven het gesprek in. En toch loopt het weer mis. En is het uiteindelijk weer dat ik met mijn mening kom maar we geen steek verder komen.”
Herkenbaar? Hoe komt dat nu? Dat je steeds op dezelfde weerstand stuit waar je steeds niet tevreden uit komt? Kom dan naar de workshop “Omgaan met Weerstand”.
Na het volgen van deze workshop weet jij:
• Hoe je weerstand kan herkennen
• Waar deze weerstand door getriggerd wordt
• Hoe jouw gedrag deze weerstand om kan buigen naar een situatie waarin er geluisterd wordt naar elkaar
• Welke vaardigheden je kan inzetten om dat te bereiken.
Leontine Verboon, trainer/ontwikkelaar/acteur communicatie en contact

6. “Praktijkonderwijs, in beeld, ervaren”. (alleen in de 1e ronde)
Ben je nieuwsgierig naar wat het praktijkonderwijs is en doet? Wil je ervaren wat het praktijkonderwijs is en dit met eigen ogen zien? Wil je voelen waar de docenten in het praktijkonderwijs voor staan, meedoen, leren en begrijpen?
Geef je dan op voor de workshop “Praktijkonderwijs, in beeld, ervaren” en doe, voel en ervaar mee in de praktijk!
In deze workshop krijgt u o.a. door een filmpresentatie een beeld van de leerlingen in actie.
U ervaart welke leerlingen onderwijs volgen in het praktijkonderwijs, hoe de leerlingen een schooldiploma kunnen halen en hoe ze zich aan het einde van het praktijkonderwijs ontwikkeld hebben en terecht gekomen zijn in de maatschappij of in een vervolgopleiding op MBO niveau. Het helpt u bij uw gesprekken met ouders in het basisonderwijs te schetsen wat de mogelijkheden van een leerling zijn wanneer het advies praktijkonderwijs gegeven wordt. U kunt een afweging maken of u als leraar basisonderwijs affiniteit hebt met het praktijkonderwijs en een nieuwe stap wilt maken naar het voortgezet onderwijs.
Verzorgd door Charley Mulkens, mentor en stagecoördinator praktijkschool Terra Nigra

Informatie:
Meldt je aan voor 8 februari 2020 o.v.v. de twee nummers van de workshops/infoshops die je wilt bezoeken.
Je ontvangt een bewijs van deelname. Deelname is gratis. Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires.
Indien er vragen zijn kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nlDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Terra Nigra

Terra Nigrastraat 5

6216 BK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen