Gratis

Netwerkbijeenkomst voor alle leden in Limburg, Maastricht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Terra Nigra

Terra Nigrastraat 5

6216 BK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Uitnodiging netwerkbijeenkomst voor leden en niet-leden

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?
CNV Connectief (CNV Onderwijs, CNV Zorg & Welzijn en CNV Overheid en Publieke Diensten/sector Financiën) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?
We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 31 januari is er keuze uit de volgende workshops:

- Time management. Ook voor jongeren en studenten (alleen tijdens de eerste ronde)
- Gezonde leefstijl en ziekteverzuim
- Privacy gaat iedereen aan!
- Zo zit dat met je pensioen (ABP)
- Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen?
- Normalisering ambtenarenstatus. (alleen tijdens de eerste ronde)
-
Handreikingen 'Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden'!

Programma
16.30 uur – Inloop met koffie en thee
16.45 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops
18.15 uur – Praatcafé (maaltijd en drankje)
19.00 uur – 2e ronde workshops
20.30 uur – Afsluiting

Informatie
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires.
Geef ook de twee workshops van je keuze door. Indien er vragen zijn kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nl.

Deelname is gratis. Meld je aan voor 25 januari.
Je ontvangt een bewijs van deelname

Workshop 1: Time management. Ook voor jongeren en studenten
In deze workshop krijg je meer inzicht in Time management. Blijft je to-do lijst maar groeien? Verzuip je alleen maar meer in die stapel werk, terwijl je toch echt had gedacht dat je planning zou helpen? In deze workshop laten we jou eerst de verschillende valkuilen van plannen inzien, zodat je daarna kunt werken aan jouw planningsvaardigheden. Want hoe komt het dat al die taken opstapelen en wat is de oorzaak van uitstelgedrag? Leer tijdens deze workshop bewust keuzes maken, door bijvoorbeeld urgente en niet-urgente zaken van elkaar te scheiden of taken te delegeren. Ook gaan we het hebben over realistisch en effectief plannen en tijdverspilling tegengaan, zodat jij jouw taken naar ieders tevredenheid écht kunt uitvoeren!
Tria Tahsin, consulent starters & studenten.

Workshop 2: Gezonde leefstijl en ziekteverzuim
We weten dat veel fruit en groente de basis kan zijn voor een gezondere voeding. Maar hoe gezond is eigenlijk onze groente en fruit? En welke adviezen liggen er t.a.v. de hoeveelheid groente en fruit die er gegeten dient te worden om er een gezonde leefstijl op na te houden en kunnen supplementen hierbij ondersteunen?
Onze darmen zijn onze 2e hersenen en zijn de belangrijkste adviseurs van ons brein. Ze bepalen in hoge mate hoe we ons voelen, oftewel hoe gelukkig we zijn.
Voeding is een belangrijke factor voor een gezonde leefstijl. Gezond oud worden en je letterlijk en figuurlijk lekker in je vel voelen zitten. Naast voeding is natuurlijk bewegen, rust en je psyche ook van essentieel belang, maar als we het vergelijken met een auto zonder goede brandstof komt er geen beweging in.
Deze workshop geeft het belang aan van deze 4 pilaren, met het accent op voeding. En wat het centrum voor preventieve geneeskunde hierin kan betekenen. Daarbij zal er worden in gegaan op:
- Wat is goede voeding?
- Hoe komen we aan deze goede voeding?
- Hoe belangrijk is goede voeding voor je geluksgevoel?
- Leefstijl in het algemeen.
- Wat kan dit betekenen voor het ziekteverzuim?
De mogelijkheid wordt geboden tot het maken van vrijblijvende vervolggesprekken met daarin advies op maat.
Huub Janssen
, Centrum Preventieve Geneeskunde.

Workshop 3: Privacy gaat iedereen aan!
Voor wie is deze bijeenkomst?
Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de nieuwe wetgeving rondom privacy, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Of je nu docent bent, personeelsadviseur of conciërge, overal heb je te maken met de nieuwe privacywetgeving. Niet alleen op professioneel vlak met leerling-, of personeels-gegevens, maar ook bij de sportclub of het ziekenhuis. Deze bijeenkomst over privacy richt zich specifiek op privacy in het onderwijs, maar kan overal in het dagelijks leven gebruikt worden.
Handvatten en praktische tips.
Hoe bescherm je de persoonsgegevens van leerlingen? Hoe bescherm je de persoonsgegevens van medewerkers? Hoe ga je om met social media? Welke rechten hebben ouders en waar moeten ze toestemming voor geven? Hoe kun je informatie op een veilige manier verspreiden? Wanneer mag je wel of niet gegevens uitwisselen met de politie/jeugdzorg/externe partijen?
Dit zijn allemaal vragen die wellicht bij je opgekomen zijn naar aanleiding van de nieuwe wetgeving.
Tijdens deze bijeenkomst willen we je handvatten en praktische tips geven over hoe je omgaat met persoonlijke gegevens volgens de wet, maar hoe dit ook nog werkbaar blijft in de dagelijkse (school) praktijk. Daarnaast is er genoeg ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.
Susanne Mewissen, Beleidsmedewerker Citaverde College

Workshop 4: ABP; Zo zit dat met uw pensioen
-
Uw pensioen zoveel mogelijk afstemmen op eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen.
Zo kunt u zelf bepalen hoe en op welk tijdstip u met werken wilt stoppen.
- Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen?
- Kan ik met deeltijdpensioen?
- Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
- Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren?
Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt.
Fabian Schuman, pensioenvoorlichter APG-MCD.

Workshop 5: Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen?
Tot voor kort werkten alleen vitale werknemers door na hun 65-ste. Met het stijgen van de AOW-leeftijd wordt dit de realiteit voor alle werknemers.
Ook voor de minder vitale personeelsleden. Werknemers ondervinden met het stijgen van de leeftijd fysieke en mentale belemmeringen: in de levensfase 60 – 67 worstelen steeds meer mensen in het onderwijs met datgene wat het onderwijs nog van hen vraagt en wat zij nog als individu kunnen bieden.
Ziekteverzuim, coaching en gesprekkencyclus leiden regelmatig tot aanpassing van de werkomstandigheden van onze leden. Mensen in het onderwijs kunnen worden geconfronteerd met voorstellen van de werkgever die in zulke situaties nieuw en onverwacht zijn. Het is in zo’n situatie vaak moeilijk voor het individu om voorstellen op waarde te schatten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht vooraf.
• Wat is het generatiepact en welke afspraken zijn daarin mogelijk? De voordelen voor werkgever en werknemer worden toegelicht.
Rob Hinskens en John Brokamp APG

Workshop 6: 'Normalisering Ambtenarenstatus'
De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is op 8 november 2016 door de Eerste Kamer aangenomen. Werknemers met een ambtelijke aanstelling gaan daardoor onder hetzelfde arbeidsrecht vallen als werknemers in de marktsector.
Wat verandert er voor mij? Gevolgen voor mijn positie? Waar zet CNV Overheid op in? Allemaal vragen die aan de orde zullen komen.
- Arbeidsvoorwaarden geregeld in cao i.p.v. rechtspositieregeling.
- Eenzijdige aanstelling wordt tweezijdige arbeidsovereenkomst.
- Bij geschillen of ontslag geen bezwaar en beroep maar gang naar de rechter.
- Bij ontslag preventieve toets door UWV/rechter.Behoud ambtelijke status.
Huub Verbeek, CNV Overheid en Publieke Diensten

Workshop 7: Handreikingen 'Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden!'
CNV Academie beschikt over een netwerk met onafhankelijke coaches. Deze coaches, die werken vanuit eigen bureaus, bieden coaching aan op het vlak van werkgerelateerde aspecten, maar ook in de privésfeer.
We hebben intussen geleerd dat het scheiden van werk en privé eigenlijk geen waarheid meer is. Jij bent als persoon één en er zijn derhalve allerlei raakvlakken bij de dingen die jij in je leven doet en of ervaart. Werken en of het geen werk hebben, ontwikkelingen in jouw privésfeer, gezondheid en wat niet meer kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw ervaren van kwaliteit van leven.
De coaches in het coachingsnetwerk van CNV Academie doen in deze levensaspecten een handreiking door dienstverlening aan te bieden.

Je kunt denken aan onderwerpen als:
- De hectiek van het werken en de door jouw ervaren rol hierbinnen.
- Wat heb ik nodig om een gemotiveerd werknemer te blijven?
- Hoe kan ik nog mezelf blijven? Wat heb IK nodig?
- Het maken van keuzes in jouw leven. Wat wil ik met MIJN leven doen?
- Hoe kan ik al mijn onzekerheden en angsten leren accepteren als wezenlijk onderdeel van mijn leven zonder
dat ze mij steeds sturen in het gaan ‘vluchten, bevriezen of vermijden’?
- Ben ik bereid MIJN leven te gaan leven?

Als coach in het netwerk van CNV en counselor werk ik met ACT. ACT is een moderne vorm van therapie die gaat over het leven, over veerkracht, over acceptatie, bereidheid en flexibiliteit.
‘Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden’. Misschien wel veel meer dan dat je ooit gedacht hebt! Natuurlijk ben jij niet alleen op deze wereld en maak je deel uit van een groter systeem, een groter geheel. Dus ook hier ligt jouw geluk en samen op zoek gaan naar meer balans tussen het deelnemer zijn van een groter geheel en het kunnen leven van jouw dromen zou een mooie route zijn.
Ga je mee op onderzoek?
Harry Huis, Anders Actief CNV. Lid coachingsnetwerk CNV
Coach/ counsellor/ psychosociaal therapeutDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Terra Nigra

Terra Nigrastraat 5

6216 BK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen