Gratis

Netwerkbijeenkomst voor alle leden Limburg, Venlo

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gilde Opleidingen hotelschool

Laaghuissingel 4

5913 ES Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Uitnodiging netwerkbijeenkomst voor leden en niet-leden

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (CNV Onderwijs, CNV Overheid & Publieke Diensten en CNV Zorg & Welzijn) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?

We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak/ beroep. Tevens ontmoet je er collega’s en kun je werken aan je netwerk. Op 4 oktober is er keuze uit de volgende workshops:

1. In balans meer kans. Alleen tijdens de 2e ronde.

2. Zo zit dat met je pensioen (ABP)

3. Normalisering ambtenarenstatus. Alleen tijdens de 2e ronde

4. Informatie over 60-plus maatregelen; Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen? Alleen tijdens de 1e ronde

5.Time management. Ook voor jongeren en studenten. Blijft je to-do lijst maar groeien?

Programma

16.30 uur – Inloop met koffie en thee

16.45 uur – Eerste ronde workshops

18.15 uur – Praatcafé (maaltijd en drankje)

19.00 uur – Tweede ronde workshops

20.30 uur – Eindtijd

Aanmelden

Meld je vóór 26 september aan. Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Indien er vragen zijn, kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nl. Je ontvangt een bewijs van deelname. Deelname is gratis.

1. In balans meer kans Alleen tijdens de 2e ronde. Wil je meer kwaliteit en energie uit je werk en privéleven halen? Doe dan mee aan deze workshop. Je leert meer over je eigen persoonlijkheid, de mogelijkheden van jezelf, de relatie met jezelf, met anderen en met je werk. Kortom, samenwerken te verbeteren. Persoonlijkheidskennis is de basis om in de samenleving goed te kunnen functioneren. De workshop/lezing gaat over de vier temperamenten. Dit zijn vuur, water, lucht en aarde en staan voor leider, volger, denker en doener. De ware persoonlijkheid ligt in ieder mens verborgen. Maar door allerlei omstandigheden kennen veel mensen zichzelf niet meer. Met andere woorden, zij zijn in disbalans. Om meer in balans te komen heb je zelfkennis nodig. Leerdoelen: vragen zoals: • Inzicht in je eigen temperament? • Wat zijn mijn talenten? • Wie ben ik in een team? • Wie ben ik voor de klas? • Aan welke kinderen met welke persoonlijkheden geef ik les? • Wat zijn mijn bevorderende en belemmerende kwaliteiten? • Waar sta ik en waar wil ik naartoe? Het krijgen van antwoorden op deze vragen levert je meer zelfvertrouwen, succes en plezier op in je werk. De lezing geeft inzicht in de vier temperamenten met het oog op de persoonlijkheidsontwikkeling. Je ontwikkelt vaardigheden om de vier temperamenten te herkennen in de fysieke kenmerken van mensen en deze vervolgens te vertalen naar persoonlijkheidskwaliteiten. De ontdekking van je eigen temperament opent nieuwe mogelijkheden, voor jezelf en voor de organisatie. Rina Hermans (natuurgeneeskundige therapeut/coach in het onderwijs/ RHP Natura)

2. ABP: Zo zit dat met je pensioen • Je pensioen zoveel mogelijk afstemmen naar eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen. Zo kun je zelf bepalen hoe en op welk tijdstip je met werken wilt stoppen. • Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen? • Kan ik met deeltijdpensioen? • Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen? • Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren? Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt. Frank Aerts, Pensioenvoorlichter APG-MCD

3. Normalisering ambtenarenstatus. Alleen tijdens de 2e ronde. De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is op 8 november 2016 door de Eerste Kamer aangenomen. Werknemers met een ambtelijke aanstelling gaan daardoor onder hetzelfde arbeidsrecht vallen als werknemers in de marktsector. Wat verandert er voor mij? Gevolgen voor mijn positie? Waar zet CNV Overheid op in? Allemaal vragen die aan de orde zullen komen. • Arbeidsvoorwaarden geregeld in cao i.p.v. rechtspositieregeling • Eenzijdige aanstelling wordt tweezijdige arbeidsovereenkomst • Bij geschillen of ontslag geen bezwaar en beroep, maar gang naar de rechter • Bij ontslag preventieve toets door UWV/rechter • Behoud ambtelijke status. Verzorgd door Huub Verbeek, CNV Overheid en Publieke Diensten

4. Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen? Informatie over 60-plus maatregelen. Alleen tijdens de 1e ronde. Tot voor kort werkten alleen vitale werknemers door na hun 65-ste. Met het stijgen van de AOW-leeftijd wordt dit de realiteit voor alle werknemers. Ook voor de minder vitale personeelsleden. Werknemers ondervinden met het stijgen van de leeftijd fysieke en mentale belemmeringen: in de levensfase 60 – 67 worstelen steeds meer mensen in het onderwijs met datgene wat het onderwijs nog van hen vraagt en wat zij nog als individu kunnen bieden. Ziekteverzuim, coaching en gesprekkencyclus, leiden regelmatig tot aanpassing van de werkomstandigheden van onze leden. Mensen in het onderwijs kunnen worden geconfronteerd met voorstellen van de werkgever die in zulke situaties nieuw en onverwacht zijn. Het is in zo’n situatie vaak moeilijk voor het individu om voorstellen op waarde te schatten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht vooraf. • Wat is het generatiepact en welke afspraken zijn daarin mogelijk? De voordelen voor werkgever en werknemer worden toegelicht. Verzorgd door John Brokamp APG

5.Time management. Ook voor jongeren en studenten. Blijft je to-do lijst maar groeien? Verzuip je alleen maar meer in die stapel werk, terwijl je toch echt had gedacht dat je planning zou helpen? In deze workshop laten we jou eerst de verschillende valkuilen van plannen inzien, zodat je daarna kunt werken aan jouw planningsvaardigheden. Want hoe komt het dat al die taken opstapelen en wat is de oorzaak van uitstelgedrag? Leer tijdens deze workshop bewust keuzes maken, door bijvoorbeeld urgente en niet-urgente zaken van elkaar te scheiden of taken te delegeren. Ook gaan we het hebben over realistisch en effectief plannen en tijdverspilling tegengaan, zodat je je taken naar ieders tevredenheid écht kunt uitvoeren!

CNV Connectief Netwerk Limburg organiseert in samenwerking met Platform Limburg van CNV Vakmensen deze bijeenkomst. U wordt van van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Maak gebruik van deze waardevolle uitnodiging.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gilde Opleidingen hotelschool

Laaghuissingel 4

5913 ES Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen