Gratis

Netwerkbijeenkomst voor alle leden Noord-Holland, Amsterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kolom Praktijkcollege De Dreef

Alexander Dumaslaan 7

1102 WD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Netwerkbijeenkomst voor alle leden in Noord-Holland

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee. Je ontvangt eenn bewijs van deelname.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?

We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 14 novemberl is er keuze uit de volgende workshops:

* Kritisch denken

* Feedback, een cadeautje?

* Profileren kun je leren

Programma

16.00 uur – Inloop met koffie en thee.

16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops.

18.00 uur – Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting.

19.00 uur – 2e ronde workshops.

20.30 uur – Afsluiting.

Workshop: Kritisch Denken

Diverse ontwikkelingen hebben in de afgelopen decennia omvangrijke economische en sociale veranderingen in onze maatschappij veroorzaakt. Deze veranderingen hebben invloed op de werk- en leefomgeving van het individu en op de omgang met elkaar. Hoe ga je om met alle snelle veranderingen; de enorme hoeveelheid informatie via media? Hoe bepaal je nou wat jij vindt? Wat is ‘waar’?

Kritisch denken is een term die vaak valt bij het omgaan met deze ontwikkelingen en in het onderwijs t.b.v. het voorbereiden van leerlingen op de toekomstige maatschappij. Kritisch denken wordt belangrijk gevonden maar de term is niet 'strak' gedefinieerd. Ik wil in de workshop stilstaan bij de vaardigheden die (mogelijk) kunnen helpen bij het 'kritisch denken' en een paar manieren waarop je die vaardigheden zou kunnen oefenen, aan bod laten komen. In anderhalf uur kan je houding wellicht door je waarneming (nog) opener worden.

Petra Disse, schoolleider

Workshop: Feedback, een cadeautje? Feedback geven en ontvangen. We doen het allemaal. Thuis, op het werk …. Aan leerlingen, aan collega’s, aan vrienden, aan onszelf ….

‘Als ik het zó had gedaan, was het resultaat veel beter geweest!’ Hoe vertel je nou aan die ene collega dat je het vervelend vindt, dat hij altijd kritiek heeft op jouw ideeën? Hoe vertel je je partner dat hij altijd jullie afspraken uitstelt? En hoe komt ‘t dat we feedback soms of vaker persoonlijk opvatten? Hoe zorg je ervoor dat dat niet gebeurt? Tijdens deze workshop gaan we in op:

* de basisprincipes van feedback en feedforward geven en ontvangen

* we leggen verschillende modellen naast elkaar en proberen ze uit

* we proberen inzicht te krijgen in ‘framing’, wat het is en de valkuilen daarbij.

Bo Rodenhuis, docent MBO en trainer

Workshop: Profileren kun je leren

Zowel in werk als privé is het soms van belang meer van jezelf te laten zien en horen. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer je gewend bent op basis van gelijkheid en dienstbaarheid te handelen. Om jezelf te profileren moet je meer ruimte in durven nemen en jouw mening laten horen.

In deze workshop leer je hoe je met behulp van jouw gereedschap: stem, lijf en verhaal, jezelf op de kaart zet en meer zichtbaar maakt wie je bent en wat je doet.

Johan Griffioen, workshopgever CNV Connectief

Meer informatie: Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Geef ook de twee workshops van je keuze door. Deelname is gratis. Voor meer informatie over de aanmelding of de bijeenkomst kun je mailen naar netwerkbijeenkomsten@cnv.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kolom Praktijkcollege De Dreef

Alexander Dumaslaan 7

1102 WD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen