Netwerkcafé Amsterdam: De wereld van werk

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Amsterdam via www.netwerkcafeamsterdam.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Nieuwe Poort

Claude Debussylaan 2

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Amsterdam via www.netwerkcafeamsterdam.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kies REGISTREER om je in te schrijven


Maandagmiddag 19 november Amsterdam Zuidas: De wereld van werk

De wereld van werk verandert snel. Hierbij spelen vier thema’s een belangrijke rol: technologie, demografie, duurzaamheid en globalisering. Deze veranderingen vragen wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties en medewerkers. Kennisname van deze veranderingen en het anticiperen hierop leiden tot toekomstbestendige medewerkers op de arbeidsmarkt.

Bedenk dus wat jouw toegevoegde waarde is in deze andere werkomgeving en kijk hoe je jezelf nog beter neer kunt zetten. Wil je hiermee aan de slag én je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan maandagmiddag 19 november a.s. naar Netwerkcafé Amsterdam, in De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. Lees hieronder wat je kunt verwachten tijdens deze middag.

13:00 - 13.30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nieuwe, nuttige contacten leggen. Neem dus je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:40 – 14:30 De wereld van werk– Katrien Malcontent & Daphne van Paassen

Katrien en Daphne werken bij Randstad en nemen je mee in de ontwikkelingen van werk en de arbeidsmarkt. Zij geven hierbij aan wat deze ontwikkelingen voor medewerkers betekenen.

Katrien zet als ergotherapeut en arbeid- en organisatiekundige dagelijks haar passie in om mensen en organisaties in hun kracht zetten zodat zij kunnen dragen aan de arbeidsmarkt van vandaag én morgen. Psychologe Daphne heeft een onuitputtelijke interesse in wat mensen beweegt. Zij helpt bedrijven en medewerkers het beste uit zichzelf te halen in programma’s voor duurzame inzetbaarheid.

14:30 – 15.45 Workshops ronde 1

Jouw plus als vijftigplusserKatrien Malcontent & Daphne van Paassen

In een interactieve discussie wordt besproken hoe je je kansen vergroot op de hedendaagse arbeidsmarkt.

Hoe ziet de huidige arbeidsmarkt eruit, hoe werkt de arbeidsmarkt vandaag de dag (van leren netwerken naar leren solliciteren) en welke skills worden gevraagd? Katrien Malcontent en Daphne van Paassen (Randstad uitzenbureau) vertellen je er alles over en gaan met jou de discussie aan.

De Eerste Indruk – Caroline Beerman

Bij deze workshop vertelt Caroline over de eerste indruk: wat is het, waardoor wordt het bepaald en wat voor rol speelt kleding hierin. Vervolgens gaat ze met ons aan de slag met hoe je die eerste indruk kunt beïnvloeden. Zij neemt je mee in de wereld van kleuren, vormen, stoffen, materialen en kledingstijlen en laat je zien hoe je deze kunt gebruiken om je verhaal te vertellen en je doelen te bereiken. Je doet vast inzichten op, die je helpen je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en als ondernemer succesvol te zijn.

Caroline helpt anderen richting geven om succesvol te zijn in hun leven en werk. In haar presentatieatelier helpt zij mensen met hun persoonlijke presentatie en uitstraling, zodat deze past bij wie ze zijn, bij hun rollen en hun doelen.

Spiegelen – Colin Breel & Robin Hofste

Bij een werkgever aan tafel komen is moeilijk, daadwerkelijk aan tafel zitten is nog lastiger. Binnen korte tijd moet je de werkgever ervan overtuigen om voor jou te kiezen. Hoe doe je dat? In deze workshop vertellen Colin Breel en Robin Hofste van Connexxion over hun ervaringen en geven ze tips om jezelf te verkopen. Elke deelnemer wordt uitgedaagd om een pitch van ongeveer 1 à 2 minuten over zichzelf te geven. Spannend, maar met de feedback van Colin en Robin ben je in staat om jouw eigen presentatie te versterken en jouw kans op een nieuwe baan te vergroten.

Colin is manager HR bij Connexxion. Werving van nieuwe collega’s is prioriteit bij Connexxion. Verwacht wordt namelijk dat ruim 40% van het personeel de komende 10 jaar zal uitstromen. Samen met HR-adviseur Robin Hofste was Colin waren afgelopen jaren betrokken bij de werving van kantoorpersoneel en honderden buschauffeurs.

15:45 – 16:00 Pauze – Vervolg Netwerken

16:00– 17:15 Workshops ronde 2

Uitzendwerk loont – Jikke Nagelsmit & Marinus Nolet

In deze workshop zullen Jikke en Marinus de cijfers delen over o.a. uitstroom via uitzendbanen en duurzaamheid van uitzendwerk. Zij lichten toe dat het altijd loont om te werken tijdens je WW (voorbeeldberekening). Daarnaast hebben ze een aantal stellingen voor de deelnemers over het werken via een uitzendbureau. Ze sluiten af met tips voor solliciteren bij een uitzendbureau en de 7 zekerheden van uitzendwerk. Zie ook www.uwv.nl.

Jikke werkt als landelijk accountmanager Publiek Private Samenwerkingen voor Servicepunt Flex (SPF) van het UWV. Dit ondersteunt de samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche. 1 op de 3 WW-ers komt aan werk via een uitzendbaan. Marinus is Sr. Adviseur Werkgeversdiensten bij het WSP Groot Amsterdam, vanuit het UWV.

De Eerste Indruk – Caroline Beerman

Zie boven

Spiegelen – Colin Breel & Robin Hofste

Zie boven

17.15 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.


Kies REGISTREER om je in te schrijven

Datum en tijd

Locatie

De Nieuwe Poort

Claude Debussylaan 2

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen