Gratis

Netwerkcafé Amsterdam: Ruimte voor jouw verhaal

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Thomaskerk

Prinses Irenestraat 36

1077WX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ruimte voor jouw verhaal

Over dit evenement

Ruimte voor jouw verhaal

Maandagmiddag 21 juni 2021 gaat het bij Netwerkcafé Amsterdam over ruimte in je hoofd en over verhalen vertellen, live of in een video. Voor ’t eerst sinds lang kunnen we een bijeenkomst organiseren in ’t écht.

We zijn te gast in de ruime en luchtige Thomaskerk, vlakbij Station Zuid. Daar is met inachtneming van de 1,5 meter en alle covid19-maatregelen, plaats voor 50 mensen. En we gaan ook heerlijk buiten wandelen.

Klik hieronder op de links om je in te schrijven voor een van de activiteiten. De workshops zijn ook online te volgen. Aan de wandelingen kun je alleen ter plekke deelnemen.

Programma

13:00 – 13:25 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Voorafgaand aan de eerste workshop kunnen deelnemers ter plaatse op 1,5 m afstand netwerken met hun smartphone erbij.

Online deelnemers kunnen online netwerken in breakout rooms.

13:30-14:30 – Maak je eigen videopitch

Jezelf letterlijk zichtbaar maken in tijden van beperkt sociaal contact. In deze online workshop leer je van videovakvrouw Elisabeth Griffioen hoe je juist nu een voorsprong creëert door aan de slag te gaan met video.

Hoe kun je dat wat jou uniek maakt inzetten om gezien en gevonden te worden door je toekomstige werkgever? Of om klanten te vinden als je besluit om ondernemer te worden?

Je leert hoe je te werk moet gaan bij het bedenken en maken van korte video’s met je smartphone. Je hoeft echt geen Steven Spielberg te worden om gebruik te maken van de voordelen die het jezelf presenteren op video biedt.

Elisabeth leert je hoe je de klassieke beginnersfouten vermijdt en hoe je zorgt dat je video het resultaat heeft dat je wilt: nieuwe contacten leggen, je toekomstige werkgever de kans geven jou te leren kennen als mens, een effect dat geen brief ooit zal bereiken.

Doe mee en leer hoe je met je eigen smartphone aan de slag kunt met video!

Elisabeth Griffioen is De Videovakvrouw. Als regisseur van televisieprogramma’s reisde zij de halve wereld over, maar als alleenstaand moeder moest ze een andere weg zoeken. In korte tijd wist ze met videomarketing een plek te veroveren als videomaker. Daarna koos ze ervoor om haar kennis over het maken van goede video en videomarketing te delen met zoveel mogelijk mensen, of ze nu ondernemend of werkzoekend zijn.

13:30-14:30 Mindful wandelen

Steeds meer mensen zien de voordelen van wandelen. Zeker als je last hebt van stress, je je opgejaagd, onrustig of angstig voelt, dan is wandelen heerlijk. Maar weet je wat nog fijner is dan ‘gewoon’ wandelen? Mindful wandelen!

Mindful wandelen is een combinatie van wandelen en mindfulness. Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het “hier en nu”. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over wat er gisteren is gebeurd of met wat er morgen nog gaat komen. De omgeving waarin je wandelt helpt je hierbij. Het resultaat van een mindful wandeling is dat je meer kunt genieten van wat er nu, op dit moment, gebeurt. Zo creëer je meer rust en ruimte in je hoofd.

Jolanda Hogenbirk (Mindwalker.nl) is wandelcoach. Tijdens haar burn-out ontdekte ze de magische combinatie van mindfulness én wandelen. Ze gooide het roer om, volgde de benodigde opleidingen en trekt er nu dagelijks op uit om stress gerelateerde klachten van haar coachees, zowel individueel als in groepsverband, aan te pakken.

14:30 - 15:00 Pauze en Netwerken

15:00-16:00 – Jouw verhaal vertellen

Wat verhalen te maken hebben met werk en solliciteren? Alles! Werken met plezier en succes valt of staat met hoe je praat en luistert. Communiceren is iets anders dan het opdreunen van argumenten, het delen van getallen of het voorlezen van een CV. Daar loopt helemaal niemand warm voor.

Wil je de ander overtuigen? Wil je iets duidelijk maken of iets voor elkaar krijgen? Wil je duidelijk maken dat jij de geschikte kandidaat bent voor die baan? Dan heb je nog iets nodig. Een verhaal!

In deze workshop word je meegenomen in de sollicitatiekracht van verhalen. Waarom het werkt, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt in jouw werk of sollicitatie. Vervolgens leer je hoe je stap voor stap het best passende verhaal kunt vinden én uitwerken. Een verhaal, dat je de volgende dag direct kunt gebruiken.

Harry Slagman (Story Business) werkte jarenlang in de arbeidsbemiddeling. Honderden mensen zaten tegenover hem op zoek naar die ene baan. In al die jaren leerde hij wat wel en wat niet werkt bij het succesvol solliciteren naar een baan. Het opdreunen van je CV en het “spugen” wan fantastische redenen om jou aan te nemen werkt in ieder geval niet. Je hebt nog iets nodig.

15:00-16:00 Mindful wandelen

Dit is dezelfde wandeling als hierboven beschreven

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 21 juni 2021. Inloop 13:00 start 13:25, einde 16:00 uur.
  • Workshops en vertrekpunt wandelingen Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077WX Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee graag contant of met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Thomaskerk

Prinses Irenestraat 36

1077WX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Werken voor Elkaar

Organisator van Netwerkcafé Amsterdam: Ruimte voor jouw verhaal

Werken voor Elkaar inspireert vijftigplussers in Nederland om met elkaar meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring. Dat doen we door het organiseren van workshops, geleide netontmoetingen en bijzondere activiteiten waarin we enthousiasme, zelfontwikkeling, onderlinge hulp en contact met werkgevers combineren.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen