Gratis

Netwerkcafé Amsterdam: Zet je volgende stap!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Thomaskerk

Prinses Irenestraat 36

1077WX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zet je volgende stap!

Soms zit je leven in een dip. Het doet niets anders dan regenen en je baan staat op de tocht, of, erger nog, je hebt geen werk en ook niet het vooruitzicht hierop. Als dan de somberte over je neerdaalt, kan het fijn zijn om handvatten te hebben, die je op weg helpen naar een prettiger leven. En als je merkt weer bergopwaarts te gaan, kom je misschien zelfs tot de slotsom dat je je eigen baan wilt creeëren. Hoe je keuze ook moge uitvallen, het is in ieder geval tijd om jouw eigen unieke verhaal te vertellen.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30-14:30 – Inleiding: Creëer je volgende baan - Marjolein Kalter (Baan Als Business en AndersZINs)

Er zijn voor het eerst sinds lange tijd meer vacatures dan werkzoekenden. En toch zijn er werkzoekenden die moeilijk aan een baan komen. Dat heeft onder andere met een mismatch te maken van beschikbare ervaring en gevraagde actuele kennis. Is dit een reden om aan jezelf te gaan twijfelen? Cynisch te worden over werkgevers? Niet doen! Neem het heft in eigen hand en creëer je volgende baan zelf. De baan die aansluit bij jouw unieke kennis en ervaring, waarbij je de werkgever vindt die aansluit op wat jij wilt en waarbij je het werk kunt doen dat aansluit bij het leven dat jij wilt leiden.

Marjolein Kalter is al jaren loopbaancoach voor 45-plussers met en zonder werk die op zoek zijn naar hun volgende loopbaanstap. Ze schreef het boek ‘Creëer je volgende baan’, dat veel mensen heeft geholpen hoe ze geïnspireerd aan het werk kunnen blijven.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Creëer je (blijvend) ideale functie - Marjolein Kalter (Baan Als Business en AndersZINs)

De basiselementen waaruit je ideale functie bestaat zijn eenvoudig en deze komen iedere keer weer terug. In deze workshop gaan we deze inventariseren. Je gaat alle informatie uit de kelderkast van je leven halen: over verleden en heden, over ervaringen en verlangens, over je privé en je werkende leven. We gaan elkaar helpen om een naam te geven aan jouw zelf gecreëerde functie. In een uur krijg je antwoord op de vraag: ‘Wie wil ik en wat kan ik?’ Doe je mee?

Class Prettig leven is een Kunst - Cornelia Biermans

Hoe ga je om met jezelf als je nare ervaringen hebt rond werk en je jezelf moet hervinden? Als je ongemakkelijke gevoelens niet zomaar kunt oplossen en je vast zit in je denkpatronen?

‘Class Prettig leven is een Kunst’ is een methode om met vragen, die zo’n situatie bij je oproept, om te gaan, inzicht te krijgen en te ontdekken welke oplossingen er zijn. In deze workshop begeleidt Cornelia het proces met vragen en het ophalen van ideeën. Je werkt hierbij voor jezelf in een groep. De informatie is privacygevoelig en wordt niet gedeeld met derden.

Cornelia Biermans is een warme, heldere persoon met levenservaring. Zij weet uit haar eigen leven welke invloed bepaalde lifeevents kunnen hebben in het dagelijks leven. Haar kennis en kunde heeft zij ontwikkeld als verpleegkundige, via management, en een beleids- en ondernemers achtergrond. Zij werkt 25 jaar als zelfstandig supervisor en Master in Begeleidingskunde.

Upturn & Uptune your lifestyle - Henna Charry

Deze workshop gaat over het veranderen van leefstijl door middel van voeding, beweging en ontspanning met als doel om een fitter, voller en energieker leven te kunnen leiden zowel privé als in werk. Het programma Upturn&Uptune your lifestyle kent de zogenaamde H7factors van welzijn: Mentaal, Spiritueel, Fysiek, Sociaal, Relationeel, Financieel en Seksueel. Bij de workshop zal het onderdeel Mentaal welzijn toegelicht worden. Hoe kun je door het omdenken en het veranderen van je denkpatronen mentaal versterkt worden ondanks een eventuele beperking.

Henna Charry heeft zichzelf de afgelopen vier jaar na een ziekbed van ruim 20 jaar naar genezing ‘gedacht’. Zij werkte hieraan met een door haarzelf ontwikkeld programma om zo als ex-danser weer in beweging te komen. Vanaf juni 2019 kan zij weer redelijk goed en zelfstandig lopen. Het door haar opgestelde programma stelt anderen in staat om verandering aan te brengen in hun leefstijl.

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

In de innerlijke stilte krijg je helderheid - Thomas Witteveen (Keep Moving On)

In deze workshop krijg je uitgelegd wat mindfulness en meditatie voor je kunnen betekenen. In korte en praktische sessies leer je mediteren en contempleren. Door deze oefeningen krijg je meer helderheid over waar je nu bent en wat je volgende stappen zijn.

Thomas Witteveen is mindfulness-coach en is reeds meer dan 25 jaar in de leer bij een meditatie meester. Ruim 8 jaar daarvan bracht hij intern door in de retreat-site in de USA. Thomas verzorgt mindfulness/meditatie en presentaties/trainingen.

Proeverij - Je volgende baan anders bekeken - Annemieke Smit (Inner Perspective)

Je CV krachtiger maken, een sterke pitch hebben, je suf netwerken, allerlei trainingen doen - het zijn bekende manieren om je volgende carrièrestap te zetten. Doen wat werkelijk bij jou past, hangt echter met meer samen dan jouw kennis, vaardigheden en competenties. Je brengt bijvoorbeeld jouw geschiedenis, je normen, waarden, patronen en overtuigingen mee. Dat geldt ook voor de organisatie waar je deel van wilt zijn. En hoe sluit dat op elkaar aan?

Tijdens deze interactieve proeverij ga je aan de slag met de systemisch-fenomenologische benadering, beter bekend als familie- en/of organisatieopstellingen. Je leert op een andere manier te kijken naar werkvragen om te ontdekken welke verrassende, vaak onverwachte inzichten deze je geeft.

Annemieke Smit is management- en organisatiecoach en auteur van het e-boek Gesprekken met Effect. Zij was ICT- en HRM-manager en projectmanager. Centraal in haar werk: hoe verbind je organisatie en mens. Zij helpt managers en professionals anders te kijken naar wat er zich afspeelt in hun organisatie en in zichzelf.

Class Prettig leven is een Kunst - Cornelia Biermans

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 20 april 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077WX Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee graag contant of met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Thomaskerk

Prinses Irenestraat 36

1077WX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen