Gratis

Netwerkcafé Rotterdam: Krijg vleugels!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Brasserie Waalhaven (naast Vliegveld Rotterdam The Hague Airport)

Malpensabaan 3

3045AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kies REGISTREER om je in te schrijven


Woensdag 22 augustus Brasserie Waalhaven: Krijg vleugels!

Heel veel werkervaring, maar wat zoek je in je volgende baan en hoe pak je dat aan? Hoe presenteer je jezelf? Hoe voer je een goed gesprek? Of wil je voor jezelf beginnen, maar hoe maak je van jouw prille ondernemersidee eigenlijk een businessconcept? En hoe verover je een ondernemende mindset? Hoe krijg jij een JA van jouw (nieuwe) werkgever? Of wil je gewoon een heel andere koers gaan vliegen. Herken je jezelf hierin?

Kom dan op woensdagochtend 22 augustus naar de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Brasserie Waalhaven (Naast Rotterdam The Hague Airport). Gratis parkeren en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Je hebt dan keuze uit zes workshops rond het thema Krijg vleugels!

Programma

09:00 Inloop, netwerken en LinkedIn check

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen. Of ga voor een vliegensvlugge LinkedIn check.

09:30 Welkom

Kort welkomstwoord door de organisatoren van Netwerkcafé Rotterdam

09:35 Inleiding: Monique Delfgaauw (Rotterdamse zakenvrouw van het jaar 2018)

Laat je inspireren door het verhaal van Monique Delfgaauw. Zonder enige carrièreplanning startte zij 34 jaar geleden voor een tussenjaar bij Lommerrijk en nu is zij directeur van Lommerrijk en Dok99, én dit jaar verkozen tot Rotterdamse Zakenvrouw 2018.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Verleg je koers – Kate Wilkinson

Visual storyteller, motivationalist en (levens)kunstenares Kate Wilkinson verlegde in haar leven meer dan eens haar koers. Op haar geheel unieke wijze laat ze je in deze workshop zien hoe ook jij in je leven een andere koers kunt gaan vliegen. Wat kun je doen, hoe ga je het doen?

Gesprekken met effect – Annemieke Smit

Tijdens deze proeverij gaan we met elkaar aan de slag met het thema ‘Een goed gesprek, hoe doe je dat nu écht? Een netwerkbijeenkomst, een sollicitatiegesprek, samenwerken met collega’s: we communiceren wat af met elkaar. Daarbij zijn we voortdurend bezig elkaar te begrijpen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat we tijdens een gemiddeld gesprek elke 90 seconden om opheldering vragen. Wat maakt een gesprek nu een goed gesprek? Waar gaat het mis in een gesprek? Begrijpt je gesprekspartner daadwerkelijk wat jij wilt zeggen? En ook: wat wil je eigenlijk zeggen? Wat wil jij bereiken in of met dit gesprek? Door te reflecteren op wat er gebeurt in interactie, daag ik je uit bewuster te kijken naar jouw communicatie en wat je daarin kunt veranderen – zodat je helder kunt communiceren met je omgeving.

Van wikken en wegen naar werelds ondernemen– Marco den Hartog

In de workshop laat ik je zien hoe je van jouw prille ondernemersidee een businessconcept maakt. We gaan aan de slag met een ondernemende mindset, wat is dat en hoe verover je die? Ik leer je hoe je een groot en mooi doel stap voor stap kunt bereiken en hoe je als professional of ondernemer zichtbaar kunt worden op jouw manier. Tenslotte gaan we aan de slag met marketing en sales. Veel professionals en ondernemers hebben niet veel met dat onderwerp, totdat ze er achter komen hoe ze dat slim en op hun eigen manier kunnen neerzetten

11:15 – 11.45 Pauze, netwerken en LinkedIn check

11.45 – 13.00 Workshops ronde 2

Pak de lead – Joycet Reinders

SUPER is een zeer effectieve methode die deelnemers laat zien waar hun sollicitatie-activiteiten of bedrijf werken en waar niet; het legt de projecties bloot die deelnemers laat zien wat hun succes in de weg staat. Waarom ze niet knallen zoals ze zouden kunnen en niet doen waarnaar ze zo verlangen. De SUPER-methode brengt de stroom weer op gang. Aan het einde van de workshop weet jij:

  • Wat nu écht jouw toegevoegde waarde is voor een (nieuwe) werkgever
  • Welk urgent probleem jij voor jouw (nieuwe) werkgever oplost
  • Hoe jij een JA krijgt van jouw (nieuwe) werkgever
  • Hoe je moeiteloos zichtbaar wordt omdat jij los bent van wat anderen van je vinden

Pitch jezelf – Hedwyg van Groenendaal

Weet jij wat je moet zeggen als mensen vragen: Wat doe je? Of: Wat wil je?

In deze workshop van Hedwyg van Groenendaal leer je jezelf pitchen. Je leert hoe je weet wat je moet zeggen zodat je de volgende keer niet met je mond vol tanden staat. Hedwyg doet dit vol enthousiasme met leuke en praktische oefeningen.

Stap in een onderneming - Opstartfabriek

Wel eens aan een nieuwe baan in een klein maar goedlopend bedrijf gedacht? Een functie waar je zelf de koers en inhoud bepaalt met een zelfstandig takenpakket? De Opstartfabriek laat aan de hand van praktijkcases zien hoe je dit kunt doen.

13.00 Einde

Netwerkcafé Rotterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.


Kies REGISTREER om je in te schrijven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Brasserie Waalhaven (naast Vliegveld Rotterdam The Hague Airport)

Malpensabaan 3

3045AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen