Netwerkcafé Utrecht: Solliciteren met een goed verhaal!

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Utrecht via www.NetwerkcafeUtrecht.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sterrenzicht

Keerkringplein 40

3582 PM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Utrecht via www.NetwerkcafeUtrecht.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!
Beschrijving van het evenement
Netwerkcafé Utrecht: Solliciteren met een goed verhaal!

Over dit evenement

Solliciteren met een goed verhaal!

Als je op zoek bent naar nieuw werk, helpt het als je jouw ervaring, je vaardigheden, jouw eigen weg en wat je zoekt kunt toelichten in een boeiend verhaal met jouzelf in de hoofdrol, zonder valse bescheidenheid. Zulke verhalen laten jou als sollicitant op een diepe laag verbinding maken met de sollicitatiecommissie. Zeker als je bij het vertellen je stem op de juiste manier gebruikt. Bij Netwerkcafé Utrecht kun je hier een stap verder mee komen in twee opeenvolgende workshops op locatie óf in een extra lange wandelworkshop buiten.

Zowel deelnemers in de zaal als buiten kunnen onderling netwerken. We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Programma

09:30 – 10:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

10:00 Welkom

10:15 – 11:15 Workshop ronde 1

Storytelling in je loopbaan, verhalen doen ertoe! – Mieke Verbaarschot

Als je even niet weet hoe het verder moet in je loopbaan, laat je dan verrassen door de kracht het Career Story Interview (CSI). In deze methode zie je je loopbaan als een verhaal waar je zelf de auteur en hoofdpersoon van bent. In het Career Story Interview schakel je tussen vroeger, straks en nu en zo ontstaat de rode draad.

Als je verhaal stokt en je weet niet hoe het verder moet helpt de CSI-methode je verder. Tijdens de workshop kun je proeven aan de methode. Je maakt kennis met de impact van je jeugdhelden en ervaart de kracht van een verhaal. In korte tijd krijg je inzicht in wat er voor jou toe doet en waar je naar toe wilt.

Mieke Verbaarschot werkt als psycholoog en loopbaancoach. Zij coacht met het Career Story Interview. Haar cliënten ontdekken de kracht van verhalen en zijn vaak verrast over de antwoorden die daarin opgesloten liggen. In samenwerking met Shared Ambition leidt Mieke ook coaches op in de CSI-methode.

11:15 – 11:30 Pauze 

11:30 – 12:30 Workshop ronde 2

De kracht van je stem – Annemieke Bastiaans

Wat laat je horen, als je wat zegt? Hoe werkt je stem en welke impact kan deze hebben? Je leert in deze workshop hoe je met je stem de aandacht kan vasthouden. En hoe je met verschillend resultaat een boodschap kunt overbrengen.

Je krijgt praktische tips over jouw eigen stemgebruik en je ontwikkelt je bewustzijn van adem, spraak en stem.

Annemieke Bastiaans is logopedist en geeft al vele jaren stem-coaching, zangworkshops en lezingen over de kracht van je stem. Onder meer traint ze volwassenen in duidelijker spreken.

10:15 – 12:30 Wandelen met coach

Samen op pad met je levensverhaal – Watze Roorda

Bij allerlei loopbaanvraagstukken draait het om de knoop die zich van binnen bevindt. Of deze nou is ontstaan door toedoen van veranderingen in de omgeving, of door zelf tegen je eigen grenzen aan te lopen. Hier zit altijd een verhaal achter. De kracht van je eigen inzichten helpt je om er beter uit te komen dan je erin ging.

Tijdens deze wandeling verkennen we verschillende thema’s waarop wij als deelnemers op vastlopen, vraagstukken die er bij ons leven. Door er letterlijk mee onderweg te zijn, brengen we beweging in de trage energie van het niet weten.

Watze Roorda is trajectmanager bij Rijkswaterstaat. Hij begeleidt hij managers en medewerkers bij de overstap naar andere functies en maakt daarbij gebruik van wandelen. Watze is gecertificeerd Tiff-provider/coach: helder inzicht geven in effectief gedrag.

12:30 - Napraten, netwerken en einde

Info

  • Dinsdagochtend 20 oktober 2020. Inloop 09:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 12:30 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het ca. 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal is het bereikbaar via  bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens op 20 oktober!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Utrecht

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van vijftigplussers die elkaar op verschillende manieren helpen om betaald werk te vinden of een eigen onderneming te starten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sterrenzicht

Keerkringplein 40

3582 PM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen