Gratis

Netwerkevent | Design Challenge Onze Energie, Ons Landschap

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sectie-C (Punt-C, hal 10 op de 1e etage)

Daalakkersweg 2 t/m 14

5641 JA Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een terug- en vooruitblik op de design challenge voor het snelweglandschap van de A67. Met presentaties en panelgesprekken.

Over dit evenement

“Hoe kunnen we een geluidswerend ontwerp maken, waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur en ook de verbeelding wordt aangesproken?” Deze vraag was uitgangspunt in de design challenge ‘Onze Energie, Ons Landschap’ voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide. Geïnitieerd en georganiseerd door Kunstloc Brabant en Staatsbosbeheer i.s.m. Het Groene Woud. Ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuur- en landschapsverbetering stonden centraal in de uitdaging. Tijdens de Landschapstriënnale 2021 zijn de winnende ontwerpen gepresenteerd en tijdens de Dutch Design Week delen de designteams hoe deze tot stand zijn gekomen.

Netwerkevent 20 oktober op DDW Eindhoven

Geluidswallen in het landschap, in Nederland zie je ze overal. Ze zijn er vooral om geluid te dempen. Maar zijn er misschien meer functies aan te koppelen? Designers laten zien laten zien hoe zij vernieuwingszin, creativiteit en kracht combineren en tot verbeelding laten komen binnen de uitdagingen van het Nederlandse landschap. Hoe verhouden de verschillende designs zich tot elkaar? Welke kracht hebben deelnemers gevonden in de ontmoetingen tussen designers en landschapsbeheerders? En hoe kijken we naar de toekomst van deze samenwerkingen? Tijdens het netwerkevent op 20 oktober nemen we je graag mee in de ontwikkeling, uitvoering en spannende toekomst van deze design challenge, met presentaties, een panelgesprek met betrokken partijen en ruimte voor discussie.

Programma

13:45 - 14:00 | ontvangst met koffie/thee

14:00 - 14:10 | welkom en introductie

14:10 - 15:10 | presentaties ontwerpteams buiten bij de expo

15:15 - 15:45 | panelgesprek

15:45 - 16:00 | vragen en discussie publiek

Samenstelling panel

Ontwerpers gaan in gesprek met diverse partners en stakeholders waaronder Jan Janse van Staatsbosbeheer, Marco Bakermans van Rijkswaterstaat, Dirk Oudes, landschapsarchitect en onderzoeker aan AHK/ WUR en Jeroen Naaijkens van Het Groene Woud. Moderator is Paul Roncken, provinciaal adviseur ruimtelijke adviseur Utrecht.

Expositie Design Challenge

De ontwerpen van de 6 teams onder leiding van Cécilia Gross, Frank Talsma, Lars van Vianen, Marieke de Keijzer, Matthijs la Roi en Paul de Kort, zijn tijdens de hele DDW (van 16 t/m 24 oktober) te zien in de expositie op Sectie C / voor hal 10. 

LET OP! Om Sectie-C te bezoeken heb je een toegangsbewijs voor DDW nodig. Voor binnenlocaties  is toegang alleen mogelijk met vertoning van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs.

Fotograaf aanwezig!

Bij deze bijeenkomst, georganiseerd door Kunstloc Brabant, worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk.

Je kunt het bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sectie-C (Punt-C, hal 10 op de 1e etage)

Daalakkersweg 2 t/m 14

5641 JA Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kunstloc Brabant

Organisator van Netwerkevent | Design Challenge Onze Energie, Ons Landschap

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen