Gratis

Next Level Testing

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

FTE Groep

Van Deventerlaan 30-40

3528 AE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens deze middag gaan we met elkaar in gesprek over testmanagement, testautomatisering en model-based werken en horen we de visie van diverse ‘thought leaders’ en ervaringsdeskundigen op dit vlak.

Thema

Testen is uiteindelijk een manier om risico’s te mitigeren. Zijn deze risico’s altijd onderdeel van het gesprek? Worden ze voldoende benoemd? Of anders gezegd: wat zou er gebeuren als we vandaag naar productie gaan? Welke risico’s lopen we dan? Waarom testen we eigenlijk? Welk probleem zijn we aan het oplossen en is dat ook ons meest urgente probleem? Wanneer is iets goed genoeg getest? Hoe pas je testmanagement toe in een AGILE / SCRUM omgeving? En… wat als je je initiële test, regressietest en performance test vanaf de start kunt automatiseren? Door je applicatie te koppelen aan een model dat je direct ook dwingt precies uit te werken hoe je wilt dat je applicatie werkt en waarmee je je requirements onomstotelijk kunt vastleggen.

Op deze en vele andere vragen gaan Ard Kramer, Machiel van der Bijl en Mehmet Anuk samen met ons allen een antwoord proberen te geven. Het wordt een interactieve sessie, waarin we van elkaar kunnen leren en er volop ruimte is voor dialoog en discussie.


Sprekers

Ard Kramer (Qualisoof, senior test consultant, spreker en trainer)

Ard heeft jarenlange ervaring als testmanager in de financiële sector en daarbuiten. Hij behoort tot de invloedrijkste testers van Nederland en is een veelgevraagd spreker over nationale en internationale seminars over testen. Hij schreef mee aan het het boek “Bepaal je koers ! Toekomst en Trends in Testen” uit 2012.


Machiel van der Bijl (eigenaar en founder van Axini)

Machiel ontdekte als projectmanager dat 30 tot 60 procent van de systeem ontwikkelkosten gerelateerd zijn aan testen. Hij onderzocht dit wetenschappelijk en promoveerde op het onderwerp "Model Based Testing".

Met de geautomatiseerde methode ontwikkeld vanuit zijn bedrijf Axini zorgt hij ervoor dat de productkwaliteit verbetert en de testfase aanzienlijke wordt verkort. Dit verlaagt de systeemontwikkelkosten en verkort de time to market

Inmiddels heeft Axini de technologie verder ontwikkeld tot model-gebaseerd werken. Dit maakt het mogelijk om niet alleen te testen, maar ook werkende applicaties te genereren op basis van de modellen.


Mehmet Anuk (operationeel manager bij Achmea Pensioenservices, opdrachtgever van Axini)


Mehmet heeft tijdens zijn carrière ervaring opgedaan in diverse systeemontwikkelingstrajecten, zodat hij goed in staat is verschillende werkwijzen met elkaar te vergelijken.

Programma

  • Ontvangst 15:30 - 16:00 uur
  • Presentaties en discussie 16:00 - 18:00 uur
  • Afsluitende borrel met hapje 18:00 - 19:00 uur


Parkeren

Onder ons pand kun je gratis parkeren in de parkeergarage. Uiteraard is het mogelijk om een collega mee te nemen. In verband met het beperkte aantal plaatsen, horen we graag of je erbij wilt zijn en met hoeveel personen je komt.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

FTE Groep

Van Deventerlaan 30-40

3528 AE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen