Gratis
NICE-cafe #3: In gesprek met Marcel van Herpen

NICE-cafe #3: In gesprek met Marcel van Herpen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Tijdens dit online NICE-café ontmoeten intermediairs cultuureducatie elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Over dit evenement

Tijdens dit online NICE-café ontmoeten intermediairs cultuureducatie elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. Deze editie gaat over ‘de lijn van de leraar’ en hierover gaan we in gesprek met Marcel van Herpen, een veelgevraagd spreker voor scholen, besturen, samenwerkingsverbanden en gemeentes. Met name schoolleiders zijn hierbij ook van harte welkom om het gesprek verder aan te scherpen.

Welke vragen staan centraal?

Lerarentekort, vermeende achterstanden, grote klassen en de nadruk op taal en rekenen…overvraging en werkdruk voor leraren is anno 2022 actueler dan ooit. Hoe ga je in deze tijd het gesprek aan over cultuureducatie? Wat motiveert leraren en welke rol pak jij daarin? Hoe bouw je als intermediair verder aan een duurzame relatie met scholen? Na een lezing waarin Marcel zijn gedachtes met ons deelt over deze vraagstukken, gaan we hierover uitgebreid in gesprek.

Over Marcel van Herpen

Marcel van Herpen stond aan de wieg van de eerste school voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland, was medeoprichter van het Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen, het Expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs Nederland en de Stichting E.G.O Antillen. Hij is een veelgevraagd spreker en verzorgde reeds zo’n 2.000 lezingen, masterclasses en begeleidingstrajecten voor (onderwijs)instellingen en gemeentes.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen