Gratis

Nieuwerwets netwerken op het Oude Slot.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Oude Slot Heemstede

11 Ringvaartlaan

2103 XV Heemstede

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Inspirerend netwerken op een exclusieve locatie

Over dit evenement

Ook zo'n zin om weer een keer exclusief en effectief in een kasteel te netwerken? Op 12 november worden we hartelijk welkom geheten met gluhwein en vuurkorven op het Oude Slot in Heemstede.

We brengen deze keer naast inspirerende sprekers ook een effectief netwerk instrument: Innercirclen naar MeerBusiness. Hoe dat er uitziet ziet u in het programma hieronder:

16.00 uur Welkom

16.30 Spreker Saskia Post over de voorspoed waar ook tegenslagen bijhoren

16.37 Eerste ronde InnerCirclen met 4 deelnemers aan 1 (sta) tafel die met elkaar discuseren over thema eerste spreker

16.55 Start tweede spreker

17.02 Tweede ronde InnerCirclen met 4 deelnemers aan 1 (sta) tafel die met elkaar discuseren over thema tweede spreker.

17.17 Start derde spreker

17.25 Derde ronde InnerCirclen met 4 deelnemers aan 1 (sta) tafel die met elkaar discuseren over thema derde spreker.

17.40 Einde bijeenkomst

P.S. Natuurlijk houden we ons aan de RIVM normen en zal er ook gelet worden voldoende ventilatie

P.S. Zoals u van ons gewend bent wordt het eerste drankje u aangeboden. De andere drankjes zijn voor uw eigen rekening.

OVER HET OUDE SLOT

De stad en de natuur zijn twee uitersten, maar komen in Het Oude Slot in Heemstede moeiteloos samen. Deze bijzondere locatie ligt op een groenrijk landgoed aan de Ringvaart, op een steenworp afstand van Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Dicht bij de reuring en toch bevind je je door de prachtige grote tuin met vijvers en waterpartijen in een landelijke groene oase van rust en stilte. Oude Slot heeft een Bourgondische uitstraling en de beschikking over een groot eigen parkeerterrein met plaats voor 150 auto's; los van deze fijne bereikbaarheid is het ook daadwerkelijk een prachtige overgang van de hectiek (auto, bus, openbaar vervoer) naar een totaal andere omgeving, sprookjesachtig bijna. Met alle details die daarbij horen: van glinsterende vijvers en oude slotgrachten tot het sloteiland, authentieke gebouwen en een bloeiende boomgaard. Alles is doordrenkt met aandacht, geschiedenis en puurheid. Dat wil je niet hoeven delen met andere bedrijven of gasten, dat wil je exclusief voor jouw genodigden bewaren. En dat is precies wat het Oude Slot aanbiedt: je kunt exclusiviteit krijgen voor alle zalen en vertrekken. Dit maakt uw zakelijke bijeenkomst, receptie, diner, huwelijk, e.d. extra bijzonder! Om een succes te maken van uw evenement, nodigen wij u graag uit voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek, zodat we voor u geheel vrijblijvend en op maat gemaakt voorstel kunnen verzorgen.

Historie

Het Oude Slot te Heemstede is gebouwd tussen 1250 - 1360 en diverse malen verwoest. (1393, 1404 en 1426). Het Oude Slot is de laatste keer afgebroken in 1810 in opdracht van Jan Dolleman, de Schout van Heemstede. District "Groot Haarlem" In het jaar 1250 heeft Haarlem stadrechten verworven. Er ontstonden ambachten, de zgn. gemeenten waaonder Heemstede. Deze ambachten hadden eigen 'heerlijckheid' dwz. eigen bestuur en rechtspraak. Er ontstond politieke onenigheid tussen de stad Haarlem en het ambacht Heemstede (de Hoekse en Kabeljauwse twisten). In die tijd is 't Huys te Heemstede wel tot drie keer toe verwoest.

Bewoners

De 1e bewoner van het slot was Reijnier van Heemstede, hij 'leende' het slot van Floris de Vijfde. Vervolgens is het slot nog vele eeuwen 'beleend' geweest aan diverse adellijke families. In 1607 heeft koopman Hendrik van Hovijnen het slot gekocht voor 75.000 florijnen inclusief ambachtsheerlijkheid. Adriaen Pauw heeft het slot in 1617 aangekocht voor het bedrag van fl 36.000,00. Deze bijzondere man van adel liet het kasteel aanpassen en moderniseren. De torens van het kasteel werden hoger en de bijgebouwen waaronder het Nederhuys liet hij in 1630 bouwen. Samen met zijn tweede vrouw Anna Ruytenburgh hebben zij vele koninklijke gasten ontvangen.

De Vredesbrug "'Pons Pacis"

Adriaen Pauw liet deze brug in 1648 bouwen naar aanleiding van de Vrede van Munster. Het materiaal voor deze brug bestaat uit stukken steen van de Marepoort in Leiden. De brug is tijdlang afgebroken en opgeborgen geweest en nu weer met zorg op de oude plaats teruggebracht. De ontbrekende bollen zijn nieuw en komen uit Osnabrucke en de Tower of London.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Oude Slot Heemstede

11 Ringvaartlaan

2103 XV Heemstede

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen