Gratis

NLCS gebruikersmiddag 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
BIM Loket organiseert op 18 november de tweede landelijke NLCS gebruikersmiddag. NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector.

Over dit evenement

NLCS gebruikersmiddag 2021

Vorig jaar organiseerde het BIM Loket voor het eerst een landelijke NLCS gebruikersbijeenkomst. Deze kreeg veel waardering van de (online) deelnemers. Op deze ervaring bouwen we graag voort, met een tweede landelijke gebruikersbijeenkomst. Anders dan eerder gemeld zal deze bijeenkomst niet op 14 oktober, maar op donderdag 18 november zijn. Ook dit jaar vindt de gebruikersmiddag online plaats.

De ontwikkeling van de NLCS-standaard heeft ook tijdens de pandemie niet stilgestaan. Graag nemen wij u mee in ons denken over de volgende levensfase van NLCS, en hoe we die fase samen vorm en inhoud kunnen geven. Daarnaast horen wij graag over uw ervaringen, wensen en ideeën die u het afgelopen jaar hebt opgedaan. Deze vormen waardevolle input voor de verdere ontwikkeling.

Doelgroep

De NLCS Gebruikersdag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS.

Programma

Tijdens de gebruikersmiddag praten we u bij over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en onze nieuwe visie op de toekomst. De nieuwe voorzitter van NLCS Aydemir Çetin deelt graag zijn ideeën voor de toekomst met u. NLCS blijft een belangrijke positie houden in de huidige versnelling van de digitaliseringsagenda van Nederland. We zullen hier samen vorm en inhoud aan geven. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices.

Aan het programma wordt op dit moment nog hard gewerkt. Zodra het definitieve programma vaststaat, zullen wij u hierover informeren.

Praktische informatie

De NLCS gebruikersmiddag vindt plaats op donderdag 18 november, van 13:00-16:00 uur. Het gaat ook dit jaar om een ONLINE bijeenkomst. Inloggegevens ontvangt u kort voor het evenement.

Over NLCS

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. De NLCS bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de bestandsopbouw van tekenwerk. Er zijn afspraken voor de benaming van te tekenen objecten, laagindeling, lijnstijlen, het gebruik van arceringen symbolen, etc. NLCS is een zogenoemde open standaard, die wordt beheerd door het BIM Loket.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator BIM Loket

Organisator van NLCS gebruikersmiddag 2021

Het BIM Loket is aanjager van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Wij dagen iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving.

 

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen