Gratis

NOWEVENTS: Ambacht

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Ontdek en creëer je eigen identiteit

Over dit evenement

🌻 Op zaterdag 29 mei neemt onze eigen Phillippine Greeve (Carte Blanche) ons op een betekenisvolle manier mee in de wereld van art & craft. We gaan maskers maken van hergebruikte materialen wat, naast een natuurlijk hoge fun-factor, je ook de kans geeft om te laten zien wie jij bent. De kinderen (maar ook de volwassenen ;-)) zullen op een speelse manier ontdekken wat wordt verstaan onder zelfbeeld en identiteit. We kunnen nu al niet meer wachten om al jullie mooie creaties te mogen aanschouwen! Ook zijn we erg benieuwd naar de verhalen achter de kunstwerken.

💻Vanwege Corona is het op dit moment helaas nog niet mogelijk om te beslissen of we bij elkaar kunnen zijn in april. Iedereen die zich aanmeldt kan in ieder geval online meedoen; ook wanneer we besluiten dat in mei het evenement op locatie kan, bieden wij een online mogelijkheid aan om mee te doen.

Na aanmelding en na ons besluit ontvang je een mail, waarin je aan kunt geven wat je voorkeur is.

We willen in ieder geval zo min mogelijk achter de computer zitten, dus dat betekent wanneer we de dag online organiseren, dat we deze zullen invullen zoals de afgelopen NOWSCHOOLDAGEN: de activiteiten gebeuren dan voornamelijk offline. We beginnen en sluiten wel online af, maar verder is het de bedoeling dat de activiteit zo veel mogelijk in jouw eigen omgeving gebeurt.

Carte Blanche

Bij Carte Blanche draait het allemaal om maskers. Hiermee wil Carte Blanche bewustwording creëren rondom identiteitsvorming, mensen hun vrijheid teruggeven om te kunnen zijn wie men op dat moment wil zijn, laten zien dat een identiteit niet blijvend is en dat je van een zogenaamd al gevormde identiteit kunt afstappen. Niet alleen omdat je identiteit vanzelf constant verandering ondergaat, maar juist ook omdat je zelf de vrijheid hebt om deze vorm te geven. Carte Blanche gaat over de vrijheid van het kunnen invullen en vormgeven van jouw identiteit tegenover een zogenaamd al gevormde blijvende identiteit.

Carte Blanche geeft mensen de ruimte en vrijheid om hun identiteit vorm te geven zoals zij dat willen. Er zijn geen regels. Carte Blanche oordeelt niet, hecht niet aan maatschappelijke normen en waarden en is vrij van restricties.


		Afbeelding van NOWEVENTS: Ambacht

🌈 Programma

10:00 – Start van de bijeenkomst

10:15 – Korte interactieve presentatie

10:30 – Begin van de opdracht: maskers maken

12:00 – Einde

We beginnen om 10.15 uur met een introductie met uitleg over de activiteit. Daarna gaan we aan de slag met maskers maken.

Iedereen van elke leeftijd is welkom om mee te doen. Kinderen onder de 7 hebben waarschijnlijk wel wat begeleiding nodig, van hun ouders, broer of zus.

Aanmelden kan tot vrijdag 28 mei 12.00uur. Als je je aanmeldt om mee te doen dan houden we er rekening mee dat je er bent. Lukt het toch niet om erbij te zijn, laat het ons dan weten via Jessica (0642754987).

🙏🏼 Donatie

Omdat we voor iedereen toegankelijk willen zijn, is het uiteindelijke doel om NOWSCHOOL-activiteiten kosteloos aan te bieden. Helaas zijn we nog niet zover. Daarom doen we het nu op basis van donatie naar draagkracht. Dit kan bij de online aanmelding. We hopen zo een community op te bouwen waarin mensen die iets extra’s kunnen missen ruimte creëren voor degenen die daartoe niet in staat zijn.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen