Gratis

Nudge Vriendenbijeenkomst: Minder plastic in water | 25 september 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waternet

Korte Ouderkerkerdijk 7

1096 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Plastic in het water: een belangrijk thema dat leeft. Waternet deed onderzoek naar plastic afval in grachten, en presenteert de resultaten aan de deelnemers van de Nudge Vriendenbijeenkomst. We kunnen vast een tipje van de sluier geven: er belandt veel plastic afval van bouwplaatsen in het water. Waternet heeft zelf al goede ideeën om dit op te lossen. Maar voordat deze plannen uitgevoerd worden, gaat Waternet graag het gesprek aan met zoveel mogelijk betrokken partijen én iedereen die mee wil denken.

We steken op 25 september tijdens een heerlijke maaltijd de koppen bij elkaar, op zoek naar een creatieve oplossing. Dat doen we met een geweldig uitzicht op de Amstel vanaf de negende verdieping van het Waternet-hoofdkantoor. We sluiten af met een gezellige borrel; een mooie kans om te netwerken en Nudge te leren kennen.

Laat je inspireren en denk mee
De komende jaren worden er in de regio Amsterdam ontzettend veel woningen gebouwd. Al die activiteiten leveren onvermijdelijk zwerfafval op. Denk daarbij aan weggewaaid verpakkingsmateriaal, plastic en piepschuim, met name van bouwplaatsen. Soms komt zwerfafval in het water terecht. Dat is natuurlijk slecht voor de kwaliteit van ons water in de grachten, rivieren en uiteindelijk de Noordzee. Vooral pur- en piepschuim is een probleem omdat dit materiaal uiteenvalt in hele kleine deeltjes die lastig uit het water te scheppen zijn.

Waternet is druk bezig met het fysiek verwijderen van zwerfafval uit de grachten, maar kan er niet alles uithalen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wil Waternet het met de Vrienden van Nudge hebben over zwerfafval. Wat kunnen we samen doen om te voorkomen dat zwerfafval, met name van bouwplaatsen, in ons ecosysteem terecht komt? Denk met Waternet mee over preventie, materialen en opruimmogelijkheden.

Tafelen en borrelen
Zoals je van een Vriendenbijeenkomst gewend bent wordt een heerlijke maaltijd verzorgd door de host, en sluiten we de avond af met een gezellige borrel.

Tot 25 september!


Programma

17:00 - 17:30 Inloop

17:30 - 17:50 Aftrap en welkom door Wiegert Dulfer (Waternet/Waterschap AGV) en Jan van Betten (Nudge)

17:50 - 18:00 Philip Ehrhorn (onderzoeker Waternet) licht het onderzoek over plastic afval in grachten toe

18:00 - 19:10 Tafelen met Vrienden/Break-out sessies

19:10 - 19:25 Plenaire terugkoppeling

19:25 - 20:00 Next steps: haalbaarheidsstudie door Francis Zoet (The Great Bubble Barrier, winnaar van de Postcode Loterij Green Challenge 2018)

20:00 - 21:00 Borrel & netwerken

21:00 Einde


Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Met het openbaar vervoer

Het hoofdkantoor van Waternet is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Vanaf treinstation
Amsterdam Amstel wandelt u in 10 minuten naar het kantoor. Met de metro reist u naar metrostation Spaklerweg, een halte vanaf het Amstelstation. Deze is gelegen op 5 minuten loopafstand.

Loop het metrostation uit richting de Spaklerweg. Die steek je schuin links over. Loop een paar meter en dan zie je het kantoor aan de linkerhand.

Met de auto of fiets

De parkeergarage is beschikbaar als de auto uw voorkeur heeft. Houd er wel rekening mee dat deze
beperkte parkeergelegenheid biedt, vol = vol. Indien er geen plek meer is in de parkeergarage dan
kunt u terecht in de wijk rondom het kantoor. Hier kan worden geparkeerd tegen betaling.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Neem hiervoor contact op met Francien Wouters via 06 38 22 63 08.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waternet

Korte Ouderkerkerdijk 7

1096 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen