€ 14 – € 18

Núna Ensemble - Crossing Borders

Venster Acties en details

€ 14 – € 18

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ryelandtzaal

3 Achiel van Ackerplein

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Núna Ensemble, een nieuw ensemble met saxofoon en strijkkwartet, neemt je mee op een verrassende muzikale reis in Crossing Borders.

Over dit evenement

zondag 21 november 2021

Crossing Borders is een brandend actueel thema, niet alleen wegens de vele migranten overal ter wereld, maar ook omdat alles dankzij het internet binnen handbereik ligt. Voor hun eerste programma "Sax & Strings - Crossing Borders" gingen ze daarom op zoek naar frisse crossovers tussen klassiek, jazz en volksmuziek. In het prachtige Between Worlds van de Australische componist en saxofonist Jeremy Rose komen al deze thema’s terug. Jeremy Rose haalde zijn inspiratie uit ervaring van immigranten uit de tweede generatie, die vaak gevangen zitten “tussen twee werelden” omdat ze geconfronteerd worden met de uitdagingen van een steeds veranderend zelfbeeld en tegelijkertijd onder druk staan om de cultuur van hun land van herkomst te behouden. Voor deze compositie vertrok Rose van een Griekse volksmelodie Mirkov Cocek die hij moeiteloos binnen een nieuwe context van hedendaagse harmonie plaatst. Naast het bezwerende Between Worlds komen composities van Maslanka, jazzpianist Chick Corea en Piazzolla aan bod. Elk van hen met een eigen verhaal en prachtige crossover composities voor saxofoon en strijkkwartet. Ontdek de saxofoon en het strijkkwartet zoals je ze nog nooit eerder gehoord hebt.

Het Núna Ensemble is een nieuwe, Belgische kamermuziekgroep bestaande uit saxofoon en strijkkwartet.

De saxofoon werd door de Belg Adolphe Sax ontwikkeld om een brug te slaan tussen de strijkers, hout- en koperblazers in het symfonisch orkest. Een instrument dat qua klankkleur en eigenschappen perfect kan mengen met de andere instrumenten uit het orkest. Met dit idee in het achterhoofd richtte Jeroen midden 2018 dit nieuwe ensemble op met bevriende muzikanten, een kwintet bestaande uit saxofoon en strijkkwartet.

Met deze unieke bezetting wil het Núna Ensemble nieuwe grenzen aftasten. Ze streven ernaar origineel repertoire voor deze bezetting te brengen en werken daarnaast samen met jonge, Belgische componisten om nieuw repertoire te schrijven. Dit bijzondere project werd reeds uitgenodigd om te spelen op het 18e Wereldsaxofooncongres te Zagreb in juli 2018. Voor hun eerste programma: “Crossing Borders” gingen ze op zoek naar frisse crossovers tussen klassiek, jazz en volksmuziek.

Muzikanten:

Viool – Reinout Pauwels & Siewald Degraeve

Altviool – Xavier Timmermans

Cello – Clémence Clarysse

Saxofoons – Jeroen Vanbever

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ryelandtzaal

3 Achiel van Ackerplein

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Núna Ensemble

Organisator van Núna Ensemble - Crossing Borders

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen