€ 0 – € 90,75

NVFG RegNed Najaarsbijeenkomst

Venster Acties en details

€ 0 – € 90,75

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Elektronische Product Informatie

Over dit evenement

De najaarsbijeenkomst van RegNed vindt plaats op dinsdagmiddag 2 november 2020 van 15.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomst zal online plaatsvinden, via ZOOM.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: ‘Elektronische Product Informatie’.

Goede geneesmiddeleninformatie, met name voor patiënten en consumenten, is van groot belang. In de praktijk blijkt dat hier de nodige verbeteringen mogelijk zijn en er worden verschillende initiatieven ontwikkeld om hier aandacht voor te vragen. De voortschrijdende digitale ontwikkelingen kunnen goede mogelijkheden bieden om noodzakelijke informatie bij de patiënt te brengen.

In navolging van eerdere pilots heeft het EMA in november 2017 een actieplan gepubliceerd met betrekking tot elektronische initiatieven om te onderzoeken hoe elektronische of digitale middelen gebruikt kunnen worden om de toegankelijkheid van geneesmiddeleninformatie te verbeteren. Begin 2020 heeft het EMA, samen met de Heads of Medicines Agencies en de Europese Commissie, ‘key principles’ geformuleerd voor elektronische geneesmiddeleninformatie.

Het CBG heeft, als onderdeel van het programma ‘Goed gebruik’ binnen het Strategisch Business Plan een project over digitale productinformatie opgezet.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we bespreken welke Europese en nationale ontwikkelingen er zijn op het gebied van elektronische productinformatie voor geneesmiddelen.

De volgende sprekers zullen een inleiding geven over dit onderwerp:

Vanuit het CBG presenteren de heren Jasper-Hugo Brouwers en Fakhredin Sayed Tabatabaei de initiatieven van EMA en CBG met betrekking tot de elektronische productinformatie

De heer Aimad Torqui (MSD) geeft het industrie-perspectief.

Vanuit de Academia zal professor Martin Ingvar, hoogleraar neurofysiologie uit Zweden, werkzaam binnen het Innovative Medicines Initiative (IMI) project ‘Gravitate Health’, zal het hebben over semantic interoperability of ePI. (Lezing Engelstalig)

Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens een plenaire discussie met de deelnemers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator NVFG

Organisator van NVFG RegNed Najaarsbijeenkomst

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen