€ 6,75

ochtendlezing filosofische proeverij Deventer; over 'de scheppende mens'.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Interessante lezing? Dan deel dit met je vrienden. DEZE LEZING IS VOOR MENSEN DIE 'SAVONDS LIEVER DE STRAAT NIET OPGAAN, OF OM EEN ANDERE REDEN NIET NAAR DE AVONDLEZING KUNNEN KOMEN!

Als kind bouwen we onze zandkastelen, en als volwassenen geven we vorm aan ons eigen huis, onze eigen welvaart en welzijn, ons eigen denken en onze eigen identiteit. Of ligt het toch niet helemaal zo? Volgens Cornelis onderscheidt de mens zich van het dier door zijn scheppend vermogen. Schept een dier dan niet? Wat betekent het voor ons mensen dat we kunnen scheppen? En maakt ons dat aan de goden gelijk? In deze lezing neem ik u mee langs diverse standpunten die licht werpen op ‘de mens als schepper’ en welke consequenties dit mogelijk kan hebben.

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. Op 22 februari was dit 'mensen, goden en technologie', een documentaire waarin gesteld wordt dat niemand weet hoe de wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. Of we worden goden in een door ons zelf gecreëerde wereld. Wie zal het zeggen?

Kom proeven aan de filosofie tijdens filosofische proeverij Deventer. Start met een Tegenlicht Meetup op de donderdag. Doe mee aan het socratisch ontbijt of aan het diner pensant op zondag. Bezoek de lezing op dinsdag of het filosofiecafé op donderdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Bij deze lezing is er ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De toegangsprijs is €8,00. Vroegboekkorting is mogelijk via eventbrite voor de eerste 6 deelnemers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen