Gratis

Ode aan Ramses Shaffy

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Lezing van Sylvester Hoogmoed (biograaf van Ramses Shaffy) en live muziek van Stephan Peters met zijn speciale Ramses Shaffy ensemble.

‘Laat me mijn eigen gang maar gaan’ zingt Ramses Shaffy in een van zijn bekendste nummers. De karakteristieke stem van de flamboyante Nederlandse zanger en zijn intrigerende persoonlijkheid maakten Shaffy tot een fenomeen. Na zijn overlijden in 2009 leeft zijn muziek nog altijd voort. Bibliotheek Ypenburg
vindt het daarom tijd voor een ode aan een van Neerlands meest unieke zangers. Kom donderdag 13 december naar een bijzondere avond over het leven en werk van Ramses Shaffy. Live muziek zal natuurlijk niet ontbreken!

‘We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy’ Wie kan u beter vertellen over het leven van Ramses Shaffy dan de auteur van zijn biografie: politicoloog, schrijver en journalist Sylvester Hoogmoed. In zijn boek uit 2017 gaat hij in op de carrière van Shaffy en op zijn fascinerende persoonlijkheid. Bovendien schreef Hoogmoed recentelijk over de moeder van de zanger: De moeder van Ramses, waarin hij aan de hand van oude brieven en politierapporten het leven van deze ‘prachtige avonturierster’ reconstrueerde. De twee boeken zijn natuurlijk te leen bij de bibliotheek!

Live muziek Stephan Peters speelt onder begeleiding van enkele muzikanten nummers van Shaffy. Hij gaf eerder optredens op festivals en was op verschillende podia te zien met kleinkunstvoorstellingen. In 2016 won hij de Kleinkunstprijs voor aanstormend talent.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen