Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kanteling vzw

197a Turnhoutsebaan

2110 Wijnegem

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

OERZANG of tribal sound singing is krachtig en natuurlijk zingen met klank en trilling in plaats van woorden. Er is geen betere manier om het te omschrijven. Er komt weinig of geen techniek aan te pas, enkel durf om je te laten onderdompelen in deze eeuwenoude manier van zingen. Tu Bears uit Amerika zegt dat haar volk het vocables noemt, dat vind ik zelf een mooie omschrijving.

Onze bijeenkomsten zijn helemaal afgestemd op een bepaald thema. Speciaal voor elke bijeenkomst stelt Ellen Hartl van Spiritualiteit op Hoge Hakken, thee of een kruidenmengeling samen die is afgestemd op het thema van de maand. De thema's staan onderaan deze informatie.

Voor het zingen zelf zijn er verschillende technieken die je gaandeweg ontdekt. Zo breng ik een prachtige techniek mee uit het Keltisch sjamanisme om onze natuurlijke stem naar boven te laten komen. Maar er is ook klankyoga, een combinatie van trage bewegingen en klanken, gelinkt aan de chakra's. Daarnaast gebruiken we ook de Ohm klank en er is een klanklied uit het Siberisch sjamanisme dat aan het begin van elke bijeenkomst gezongen wordt door Martine Hertogs van Spiegelende Vrouwe. Mensen die al een cursus stembevrijding of natuurlijk zingen hebben gevolgd zullen zich wellicht wat vertrouweder voelen maar laat niets je tegenhouden om de eeuwenoude roep van het lied te volgen.

Voor oerzang koop je een gratis ticket als bewijs van inschrijving en betaal je op de dag zelf 15€ maar let op! No show fee - Kom je niet, dan krijg je een factuur van 50€ inclusief btw voor de gemaakte kosten, aankopen en administratie.

Thema's voor 2019
20 januari ’19 – waardigheid
24 februari ’19 – nieuw begin
24 maart ’19 – daadkracht
21 april ’19 – creatie
19 mei ’19 – evenwicht
16 juni ’19 – inspirator
25 augustus ’19 – overgave
15 september ‘ 19 – oogsten
20 oktober ‘ 19 – voorouders
24 november ’19 – dankbaarheid
20 december ’19 - lichtfeest


Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Tram:
tram 5 tram of tram 10 van centraal station A’pen tot eindstation Fortveld Wijnegem, dan nog 200m te voet
Bus:
bereikbaar via bus 140 141 410 411 412 414 780
Reken op ongeveer 30 min vanaf antwerpen centraal
Auto:
ring Antwerpen afrit E 313 E313/Luik/Hasselt/Eindhoven/Turnhout
afrit 18 wommelgem/wijnegem,
neem op rotonde 3eafslag naar R11,
volg deze 1,5 km tot aan shoppingcentrum Wijnegem
sla dan rechtsaf naar N12 Turnhoutsebaan.
Na 1 km bereik je je bestemming aan de rechterkant.
Veel parkeermogelijkheden achter het gemeenschapscentrum.

Wat mag ik meebrengen naar het evenement? Het is fijn wanneer je eigen instrumenten meebrengt. Sommigen voelen zich ook fijn in aangepaste kledij of brengen juwelen en voorwerpen mee met een speciale betekenis.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb? De organisator is bereikbaar, liefst per mail op welkom@oerzang.be maar op de dag zelf kan je ook even telefoneren 0474/286023

Wat is het restitutiebeleid? Er is geen betaling op voorhand, wel een no show fee. Dat wil zeggen dat je een factuur krijgt van 50€ wanneer je niet tijdig annuleert. Kan je toch niet komen, dan kan je dat best zelf annuleren door in te loggen op eventbrite. Je kan ook een mail sturen naar welkom@oerzang.be maar je blijft dan wel de communicatie ontvangen die verder nog wordt uitgestuurd.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kanteling vzw

197a Turnhoutsebaan

2110 Wijnegem

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen