€ 359,84

Omgaan met spreekangst

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

OpMaat Vergaderen Huizen

31 Huizermaatweg

1273 NA Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
70% van alle mensen ervaart spreekangst. Leer binnen één dag hoe je hiermee omgaat en hoe je inspirerend kunt spreken.

Over dit evenement

Herken je deze verschijnselen?

Trillen, klamme handjes, hoge hartslag, heen-en-weer bewegen, zweten, buikpijn, vlekken in je nek, droge mond, snel ademen, je tekst niet meer weten, te snel praten, denken dat iedereen je uitlacht, niet uit je woorden komen, veel "uhhhhh" zeggen, nachtenlang niet kunnen slapen, de ergste scenario's bedenken, het stemmetje op je schouder dat tijdens je presentatie zegt "zie je wel, ze vinden het niks!". Je probeert al deze gevoelens te onderdrukken, maar het wordt alleen maar erger. Vreselijk, hoe kom je hier ooit vanaf?! Want je wilt zo graag, je hebt zo'n gaaf verhaal en je wilt mensen inspireren.

70%

Het is echt waar, 70% van alle mensen ervaart spreekangst. De meeste mensen liggen liever in de kist, dan te moeten spreken over de overledene.......

Het is een diepgewortelde angst die iedereen heeft

We hebben allemaal een 2 miljoen jaar oud oerbrein. Dit deel van ons brein is gericht op overleven en scant continu op gevaar. Wanneer er gevaar is dan bevries je, ga je vechten of vluchten. Dat is je fysieke reactie op gevaar. Maar waarom ervaren we spreken voor een groep dan als gevaarlijk? Het antwoord is simpel: mensen zijn groepsdieren en in de oertijd was je als groep beter bestand tegen gevaar dan alleen. Alleen was je kwetsbaarder. Dus wanneer je spreekt voor een groep, dan staat je overlevingsscanner aan. Als je faalt dan ga je eraan, dan hoor je er niet meer bij en wordt verstoten door de groep. Dus je presentatie moet wel goed gaan, want je leven hangt er vanaf. Hoe kun je, wetende dat je oerbrein meekijkt, toch op een ontspannen manier spreken voor een groep?

Ook je verleden speelt een rol

Wat was voor jou het eerste moment dat je sprak voor een groep? Is dit een positieve herinnering of eerder een negatieve herinnering? En wat heb je van huis uit meegekregen? Mocht je er zijn? Was je welkom?

Twee manier om met spreekangst om te gaan

De harde weg.

Verman jezelf, adem in, adem uit en doe het gewoon. Jank niet. Je kan het, tjakkaaa! Doe eens volwassen. Stel je voor dat je publiek bloot in de zaal zit. Maak geen oogcontact en kijk over de mensen heen, dat hebben ze toch niet in de gaten. Zet alle tekst in je PowerPoint, zodat je niets vergeet. Geef geen ruimte voor vragen. Probleem opgelost!

De zachte weg.

Alles wat er niet mag zijn, komt als een boemerang terug. Alles wat je accepteert geeft ruimte omdat het er mag zijn. Tijdens de training werken we aan jouw spreekangst vanuit de zachte weg. Samen individueel en samen met de groep. Dus neem jezelf mee, dat is het enige wat je hoeft te doen.

Ontmoeten we elkaar vrijdag 28 augustus? Ik hoop het van harte!

Gert Blaas

Spreker | Trainer | Coach | Vuurloper

AndersDenkenAndersDoen

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

OpMaat Vergaderen Huizen

31 Huizermaatweg

1273 NA Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen