Uitverkocht

On Probation #6 - Mannenemancipatie - UITVERKOCHT - kaartjes try-outs 21 en...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater de Generator

Middelstegracht 36

Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De theaterproductie ‘Waarom mannen slaan en een workshop Mannenemancipatie door Emancipator NL door Jens van Tricht

Try outs van de voorstelling 'Waarom Mannen Slaan' zijn te zien op 21 en 22 september; klik hier voor de kaarten.

Theater en productiehuis De Generator is een nieuw Leids theater dat in 2018 open gaat. Dit jaar organiseren we echter al theater- en debatavonden onder de noemer ON PROBATION. Dit keer een thema dat voortdurend in onze samenleving speelt maar bijna nooit expliciet wordt besproken: mannelijkheid, geweld vanuit mannen en mannelijke rolpatronen. Een thema dat om één ding roept: mannenemancipatie.

Deze avond leggen we de focus op mannelijke daders van geweld en de oorzaken van dit geweld, voor vrouwen en voor mannen in onze samenleving. We willen het hebben over preventie van geweld in de brede zin van het woord en over onze verantwoordelijkheid als samenleving om dit geweld tegen te gaan. Dit doen we vanuit het perspectief van mannen zelf, organisaties die met mannelijke daders te maken hebben en instanties die zich bezig houden met mannenemancipatie.

Over de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’
Speciaal voor deze avond maakte theatermaakster Jurrien van Rheenen de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’. In samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus Leiden , Rosa Manus en Cardea Jeugd- & Opvoedhulp, maakte ze samen met schrijfster Tirza Gevers deze voorstelling op basis van diepte-interviews met verschillende mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld en agressie. Waarom mannen slaan is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. Een voorstelling op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. We leggen in Waarom mannen slaan de nadruk op het verhaal van de man, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? En is het mogelijk om te begrijpen waarom iets escaleert? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? We kijken hierbij naar de positie van de man in onze samenleving en welke rol deze positie in een geweldsituatie speelt. Acteurs: Marlies Bosmans en Yorke Mulder-Bhangoo (Nova Yorke).

Workshop en diner ‘Mannenemancipatie’
De avond begint met een workshop ‘Mannenemancipatie’, gegeven door Jens van Tricht. Hij is oprichter van de organisatie Emancipator NL. Hij legt de mannelijkheid in onze samenleving bloot en maakt bewust over de link tussen deze opgelegde mannelijkheid bij jongens en geweld tegen vrouwen. Deze workshop zal tijdens het nuttigen van een avonddiner worden gegeven, vanuit het principe dat aan de eettafel de eerlijkste gesprekken gevoerd worden. Eten is veganistisch en wordt gekookt door de keuken van Vrijplaats Leiden.

Productiehuis
‘Waarom mannen slaan’ is de eerste theaterproductie van Theater en productiehuis De Generator. Vanaf 2018 zullen verschillende professionele geëngageerde makers en kunstenaars voorstellingen en performances bedenken, repeteren en hun première spelen in de Generator aan de Middelstegracht in Leiden. Jurrien van Rheenen is één van de makers die zich verbindt aan Theater en productiehuis De Generator

aanvang workshop:
19:00 uur
aanvang voorstelling:
20:30 uur
entree:
10 euro
diner:
6 euro

De voorstelling is los te zien tijdens de try-outs op 21 en 22 september om 20.00uur in de Generator. Tickets hiervoor kun je al kopen via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-try-out-waarom-mannen-slaan-36606127914

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theater de Generator

Middelstegracht 36

Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen