Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Introducing Artist in Residence platform Brabant

Maak kennis met het onlangs opgerichte Artist in Residence platform Brabant!

Op deze bijeenkomst zal de nieuwe website van AIR platform Brabant gepresenteerd worden met voorafgaand een toelichting van Wouter Koelman op het beleid van het Mondriaanfonds met betrekking tot Artist in Residence. Pascal Gielen, hoogleraar cultuursociologie, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) en (mede)auteur van Contemporary Artist Residencies, Reclaiming Time and Space zal een boekpresentatie houden. Marleen Kappe zal over de eigen ervaring vertellen van haar werkperiode bij Park Tilburg.

Na het publieke programma volgen er een drietal werksessies waarbij dieper ingegaan wordt op aspecten zoals internationalisering, talentontwikkeling en financiering.

Kom je voor het eerst naar de Lochal? Als extra bieden we voorafgaand aan de bijeenkomst een rondleiding aan. Tussen 11.30 en 12.30 uur kun je het ‘Centre Pompidou’ van Brabant bekijken. Bij aanmelding kun je aangeven of je hier aan wilt deelnemen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Kunstloc samen met AIR platform Brabant en is gratis toegankelijk.

Meer over de werksessies

Talentontwikkeling: De provincie Noord-Brabant investeert momenteel in de ontwikkeling van (jong) talent, maar hoe verhoudt zich dat tot de meer organische vormen van talentontwikkeling zoals via de AIR programma’s die techniek, thematiek en generaties schakelen. Hoe is hun positie hierin te duiden en hoe verhoudt dit zich tot hun streven naar continuïteit in de ontwikkeling van talent?

Internationalisering: In het Regioprofiel wordt de positie van AIR programma’s benoemd in relatie tot het programmaonderdeel Internationalisering. Wat is die positie, specifiek ten aanzien van Noord-Brabant, landelijk, internationaal en op welke wijze kan dit onderzocht worden. Hoe kunnen de hechte en informele netwerken van de AIRs toepasbaar worden gemaakt in een groter geheel?

Financiering: Waar dieper ingegaan wordt op de ervaringen met fondsen, bedrijven maar ook andere sectoren om de financiering van je programma, project of werkperiode te bekostigen. Zijn er aanpassingen nodig op het huidige beleid, andere manieren van werken, of nieuwe financieringsvormen nodig en waarin kan het AIR platform Brabant een rol in spelen?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen