On these Grounds

Venster Acties

On these Grounds

Klik op 'Tickets' om de gewenste datum, tijd en aantal tickets te selecteren.

Waar en wanneer

Locatie

Egeldonk 50 50 Egeldonk 1103 AK Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Meerdere Amerikaanse staten hebben wetten die ‘het verstoren van school’ criminaliseren. Het is onder zo’n wet dat Ben Fields, een witte politieagent uit South Carolina, optreedt tegen het ‘criminele gedrag’ van de 16-jarige Shakara Murphy. Na een woordenwisseling met haar leraar over de vraag of ze op haar telefoontje kijkt, werkt Fields het meisje zeer gewelddadig uit de klas. Shakara en haar klasgenoot Niya Kenny, die het incident filmde, worden gearresteerd en aangeklaagd wegens ‘het verstoren van school’.

Niya’s video van het incident gaat echter viraal, en trekt de aandacht van de New Yorkse activist Vivian Anderson. Die besluit naar South Carolina te gaan om de meisjes te helpen. In Garrett Zevgetis’ vlammende documentaire On these Grounds volgen we Anderson terwijl ze grassrootsorganisatie Every Black Girl opzet, en wanneer ze de dialoog zoekt met politieagent Fields, die zichzelf als ‘politiek slachtoffer’ ziet. Maar wiens fout is het? Was het racisme? En waarom patrouilleren überhaupt politieagenten op Amerikaanse scholen? De film behandelt het verhaal van alle kanten en biedt een grondige en zeer persoonlijke kijk op systematisch racisme in de VS.

Let op! de film heft geen Nederlandse ondertiteling.

Op zaterdag 15 oktober is er een inleiding, daarin een gesprek met Leslie Askew van CNN door Guus Schulting, schrijver bij de Filmkrant.