€ 129,50

Oncologisch Voetzorgverlener OVV (r) (nu ook via KMO-Portefeuille!)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Holiday Inn Express

2 Akkerhage

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

ONCOLOGISCH VOETZORGVERLENER (OVV)

(Update 26 mei 2019: MischaNagel.nl nu erkend dienstverlener KMO-Portefeuille.)

Een oncologisch voetzorgverlener is iemand die zich bewust is van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat in afstemming met de behandelend arts of verpleegkundige een veilig en doelmatig voetzorgtraject kan worden ingezet.

Deelnemers aan de opleiding hebben minimaal twee jaar ervaring als (voet)zorgverlener; staan ingeschreven in een kwaliteitsregister van een beroepsvereniging voor voetzorg en hebben een duidelijke motivatie geschreven waarom zij aan deze opleiding willen deelnemen.

Een belangrijk deel van de opleiding wordt besteed aan communicatie met een kankerpatiënt en diens familie. De stages geven inzicht in de problematiek waar kankerpatiënten en hun naasten in de praktijk mee te maken krijgen. Dat is belangrijk voor het vormen van een goede inleving in de situatie van cliënten.

OPZET CURRICULUM

 1. Theorie 36 uur Zes dagen van zes uur
 2. Praktijk 12 uur Twee dagen van zes uur
 3. Zelfstudie 52 uur Inclusief stageverslagen en casus
 4. Examen 6 uur

Totale studielast 106 uur

De OVV opleiding in Gent wordt gegeven gedurende twee periodes van drie opeenvolgende lesdagen en heeft het volgende schema:

17-10-2019: Opening (Inleiding; Wat is kanker; Neuropathie als gevolg van kankerbehandelingen)

18-10-2019:De gevolgen van chemo en doelgerichte therapie voor huid en nagel en skelet; Screening & Preventie, paraneoplastische syndromen; Lymfoedeem & Lipoedeem)

19-10-2019: Ervaringsdeling; Onco-psychologie

21-11-2019: Instrumentele behandeling; Communicatie (Verwijsbrief/Overdrachtsstaat); Ervaring

22-11-2019: Massage bij kanker; Look Good Feel Better; Hygïene & Infectie preventie

23-11-2019: Inloophuis & Opvang; De laatste fase; Oncozorg voor voeten wat is dat nu precies?; Afsluiting

Op basis van beschikbaarheid docenten kunnen onderwerpen tussen lesdagen verschoven worden. Locatie nog onder voorbehoud.

Zie voor meer informatie de OVV webpagina Of vraag de studiegidsaan (info@mischanagel.nl).

Prijs

De kosten van deze opleiding bedragen € 1295,00. Dit bedrag is inclusief inschrijfgeld en bedraagt 10% van het cursusgeld: € 129,50. Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Digitaal lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de lesdagen zijn bij de prijs inbegrepen. BTW 0%.

Deelnemer betaalt bij inschrijving het inschrijfgeld via Eventbrite. Bij doorgang van de opleiding wordt het restantbedrag eveneeens via EventBrite betaald.

Wenst u te betalen met uw KMO-Portefeuille? Dan volgt u de volgende stappen:

 1. Op onze webpagina vindt u alle informatie over uw inschrijving en gebruik KMO-Portefeuille. Hieronder vindt u een korte samenvatting om u te helpen bij uw inschrijving op EventBrite.
 2. Klik op de groene knop tickets op deze EventBrite pagina.
 3. We verzoeken u als bedrijf te registreren (dus niet als persoon). Geef onder 'ticketkoper' de gegevens op van de zaakvoerder van uw onderneming. Maak de bestelling af voor het aantal deelnemers van uw onderneming die zullen deelnemen aan de cursus. Indien u zelfstandige bent of een vrij beroep uitoefent zijn de gegevens onder 'ticketkoper' en ''eerste ticket' vanzelfsprekend identiek.
 4. U wordt gevraagd of u de KMO-Portefeuille wenst te gebruiken; hier selecteert u natuurlijk 'ja'
 5. Betaal het inschrijfgeld (10% van het cursusgeld).
 6. Binnen een werkdag zullen we u de benodigde gegevens sturen om uw steunaanvraag in te kunnen dienen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen op dat moment ontvangt u een voorlopige of definitieve bevestiging van ons.
 7. Volg de stappen zoals aangegeven op de webpagina en stort uw eigen bijdrage (meestal 60%) in uw electronische portefeuille die beheerd wordt door Sodexo. Wij krijgen een melding van uw aanvraag die we dienen te beoordelen op juistheid. Het gesubsidieerde deel van de Vlaamse overheid zal daarna ook in dezelfde portefeuille worden gestort.U ontvangt daarna een bevestiging per email waarna u een online betaalopdracht kunt geven zodat het geld naar ons wordt overgemaakt.
 8. Indien doorgang van de cursus reeds eerder door ons bevestigd was, kunt u direct online de betaalopdracht geven. Wacht daar anders mee totdat u deze bevestiging van ons ontvangt; dit is meestal niet later dan vier weken voor aanvang tot uiterlijk twee weken. De verwerking door Sodexo duurt gemiddeld 14 dagen.
 9. Zodra uw 'portefeuille' betaling door ons is ontvangen en verwerkt, informeren we u daarover en ontvangt u direct restitutie van het door u betaalde inschrijfgeld (de 10%). U ontvangt tevens een factuur met de status 'betaald' vermeld.

BVV verleent 100 accreditatiepunten na het succesvol afronden van deze opleiding door het behalen van het examen.

Bij deelname aan deze opleiding aanvaardt u onze algemene voorwaarden​.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Holiday Inn Express

2 Akkerhage

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen