Ondermijnende criminaliteit: je gaat het pas zien als je het door hebt!

Venster Acties

Ondermijnende criminaliteit: je gaat het pas zien als je het door hebt!

Deze workshop is bedoeld voor mensen die van weg hun werk vaak in wijken en buurten aanwezig zijn. Zij zien vaak meer dan ze denken.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

C'Mill Heerlen Jan Campertstraat 5 6416 SG Heerlen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, in winkels die schijnbaar nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen. Onderwereld en bovenwereld raken meer en meer met elkaar verweven. En daar krijgen we steeds meer last van. Soms heb je wel een gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat moet je ermee?

Tijdens deze middag willen we je laten zien wat er gaande is en wat politie en andere veiligheidspartners zien gebeuren. We laten je zien en zelf meemaken wat de signalen zijn van criminaliteit die je kunt herkennen in dagelijkse dingen. Hoe ziet een drugslab of een hennepplantage er nu eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten? En we laten zien wat je zelf kunt doen als je zaken ziet waarvan je vermoedt dat er iets niet klopt.

Wat heb je er aan? Ten eerste gaat het om de bescherming van jezelf tijdens je werk. Ten tweede kunnen politie en veiligheidsambtenaren dit niet alleen. Ze kunnen niet overal tegelijk zijn (dat willen we ook niet) en zijn dus ook afhankelijk van signalen uit de samenleving en van andere professionals. En ten derde is het een interessante middag waarin je een kijkje ‘achter de schermen’ krijgt.

Wat gaan we doen?

Samen met de politie, het RIEC en Bureau Drugszaken hebben we een interessant programma voor je samengesteld. De politie zal samen met het RIEC vertellen wat er in Parkstad zoal speelt op het gebied van ondermijende criminaliteit. Wat zijn de trends? Wat kun je in je werk tegenkomen?

Bureau Drugszaken verzorgt een workshop rondom drugsproductie. Wat zijn de signalen die je in de buurt kunt oppikken? Wanneer mag er een 'rood lampje' gaan brenden?

Er is ook ruimschoots de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. En we zorgen voor een hapje en een drankje na afloop.

In verband met de praktische organisatie is deze middag voor maximaal 50 deelnemers.