Onderwijsdata onder de loep: Data expeditie
Gratis
Onderwijsdata onder de loep: Data expeditie

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

UniC Utrecht

Van Bijnkershoeklaan 2

3527 XL Utrecht

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onderwijsdata onder de loep: Data expeditie 
Welke studie gaan oud scholieren van deze school zoal doen? Hoe ver reizen scholieren van dit lyceum gemiddeld tussen huis en school? Is de groene omgeving van invloed op de waardering van leerlingen? Hoe visualiseer je dit soort vragen snel en gemakkelijk? Oftewel: Wat had je altijd al willen weten over school? Dit is je kans! 

Steeds meer informatie die over het onderwijs wordt verzameld is publiek beschikbaar. Denk hierbij aan cijfers rondom zittenblijven, eindtoetsresultaten of onderwijspersoneel. Deze open data roept nieuwe vragen op, vragen die voor iedereen verschillen.  

Welke vragen heb jij over het onderwijs die met behulp van open data kunnen worden beantwoord? Wil je ook te weten komen wat er allemaal mogelijk is met open data in het onderwijs? En zelf een app idee bedenken en pitchen voor de staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? Doe dan mee met onze data-expeditie op 11 november op scholengemeenschap UniC in Utrecht. 

De data expeditie
Ouders, leerlingen, schoolleiders, docenten, kwaliteitsmedewerkers en data-experts gaan met elkaar in kleine groepjes op expeditie in openbaar beschikbare data, om zo verbanden te ontdekken en verhalen te maken. We gebruiken een data-expeditie toolkit om de groepjes te helpen met hun zoektocht door de data. Zo zorgen we dat iedereen op een leuke manier wordt uitgedaagd zijn of haar vragen te stellen.

En wint jouw vraag? Dan bestaat er een kans dat de ontwikkelaars van de aansluitende hackathon zich zullen buigen over je vraagstuk en een concreet prototype ontwikkelen rondom vragen zoals die van jou.

Een panel bestaande uit o.a. staatssecretaris Sander Dekker, Jan Douwe Kooistra (bedenker van 10.000 scholen) en Niels Schrader (Mind Design) zullen de vragen beoordelen! 

Aansluitende hackathon
Aansluitend aan de data-expeditie zal een groep app-developers en studenten zich tijdens een hackathon werpen op de vragen die tijdens de data-expeditie zijn gesteld. Het doel van deze hackathon is het ontwikkelen van prototypes die antwoorden op deze vragen zouden kunnen vinden door middel van visualisaties en toepasbare applicaties. Meedoen aan de hackathon? Kijk dan hier

Programma

14:30 – Inloop

15:00 - Start en presentatie door Jelte Timmer.

Data expeditie -  met alle deelnemers op zoek naar onderwijs verhalen met behulp van een speciaal ontwikkelde toolkit.

17:30 – Pitchronde ideeën uit data expeditie aan een panel o.l.v. staatsecretaris Sander Dekker. De hackathon deelnemers sluiten aan om naar de verhalen te luisteren. 

18:45 – Napraten & borrel

Voor wie?
Ouders, leerlingen en onderwijsprofessionals.

Dit evenement wordt georganiseerd door Waag Society, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

UniC Utrecht

Van Bijnkershoeklaan 2

3527 XL Utrecht

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen