Gratis

Onderwijsseminar: 'Thematische meerjarenbegroting IT'

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Expanding Visions

Zeeweg 5

1271 VV Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Scholen ervaren het meer en meer. Er gaat veel geld om in IT. Geld dat je maar één keer kunt uitgeven. Hoe doe ik dat als schoolorganisatie als het gaat om IT? En geeft mijn meerjarenbegroting IT wel voldoende inzicht om beslissingen te nemen of is het een kostenoverzicht?

Een thematische meerjarenbegroting IT geeft schoolorganisaties zicht op de toekomst. Het dwingt het management om na te denken over 2018, maar ook over de jaren tot 2021. Een thematische insteek werkt pragmatisch en maakt direct duidelijk in welke ‘hoek’ de kosten vallen en waar de verbeteringen mogelijk zijn. Alle IT gerelateerde kosten, ook versluierde IT-kosten bij conciërges of i-coaches op scholen worden aan thema’s gebonden.

In een tijdsbestek van twee uur delen wij vanuit onze praktijk leerpunten met u, hoe u een meerjarenbegroting opstelt en hoe u meer inzicht krijgt in de consequenties van uw keuzes.
Programma

15:30 - 16:00 uur : Ontvangst met thee en koffie

16:00 - 16:30 uur : ‘Nut en noodzaak van een thematische meerjarenbegroting’

Waarom is het handig om de begroting thematisch in te steken? Waarom is inzicht nodig dat verder gaat dan het komende jaar? Hoe kan ik meer budget vrijmaken voor leren met IT? Hoe gebruikt u de meerjarenbegroting om een sluitende toelichting op uw jaarrekening te maken? Hoe legt u aan uw bestuur of Raad van Toezicht uit waarom IT kosten dalen of juist stijgen?

Spreker: Marcel de Jager, IT regisseur

16:30 - 16:50 uur: 'Het opzetten van een thematische meerjarenbegroting voor IT'

Welke informatie heeft u nodig voor een meerjarenbegroting? Hoe wordt deze informatie ondergebracht in thema’s?

Hoe krijgt u via een thematische meerjarenbegroting inzicht in de financiële effecten van een verandering van het IT landschap?

Spreker : René van der Burg, IT-regisseur

16:50 - 17:10 uur: Pauze

17:10 - 18:00 uur: 'Praktijkoefening opzetten thematische meerjarenbegroting'

Samen stellen we een meerjarenbegroting op waarin de financiële impact van uw keuzes op IT gebied in een case zichtbaar worden. Uit het resultaat wordt duidelijk wat de uitvoering van de case oplevert voor het leren met IT en op welke variabelen u kunt sturen.

Sprekers : Marcel de Jager en René van der Burg

18:00 - 19:00 uur: Japanse snacks en drankjes.

Voor wie bedoeld?

Deelname aan dit seminar is uitsluitend mogelijk voor bestuurders, controllers, Managers ICT, beleidsmedewerkers en directieleden van PO & VO & (V)SO instellingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Expanding Visions

Zeeweg 5

1271 VV Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen