€ 5,39 – € 16,92

Onderwijssymposium Zo kan het ook! Leren en motiveren op het VO

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Niftarlake College

151 Pauwenkamp

3607 GK Maarssen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een boordevolle avond met interessante topsprekers die vanuit verschillende invalshoeken hun dromen over onderwijs verspreiden. Onderwijs buiten de klaslokalen, burn-out preventie bij jongeren, meer bewegen, verbinding maken met de leerling en nog veel meer. Voor jong en oud!

Programma:

18.30- Inloop met koffie en thee

19.00- Inleiding door Jonna Meesters


19.10 Peter te Riele
Nederlands onderwijs: van schoolplicht naar leerrecht
19.25 Mikkel Hofstee
Curling ouders in de prestatie maatschappij
19.40 Monique Touw
Leren is Leuk: inspirerend onderwijs zorgt voor een leven lang plezier in leren
19.55 Jelmer Evers
Flip the system

20.10-20.30 Pauze

20.30 Simone Mark
Het begint met contact
20.45 Mai Chin A Paw
Meer bewegen of minder zitten? That’s the question
21.00 Quintijn Schenkel
Vuurtje stoken op het Vechtcollege; De kracht van positieve aandacht
21.15 Marcel van Herpen
Wij zijn leiders

​21.30-22.30 Onderwijscafe


Over de sprekers:

Jonna Meesters

In de brugklas hoorde ik over School at Sea, zeilend met 35 andere scholieren je schoolwerk doen gedurende een half jaar. Geen verplichte lessen, maar zelf je tijd indelen. Een onderbreking in je schooltijd, en daarnaast een enorme uitdaging om het geld bij elkaar te krijgen met het zoeken van sponsoren en het organiseren van evenementen die aansluiten bij mijn hobby’s; zwemmen, koken en kinderfeestjes bedenken. En onderzoek doen met echte wetenschappers met mijn project move@sea. Bijna ben ik zover en 20 oktober zal ik inschepen op de Thalassa!

Peter te Riele

Peter te Riele is onderwijsadviseur en onderwijsblogger, en heeft een eigen adviesbureau Advies Hulp & Actie, AHA. Hij heeft gewerkt in de kinderopvang, basisonderwijs, VO, beroeps- en volwassenenonderwijs maar ook betrokken bij uitgeverijen bij ontwikkeling van materialen en onderwijsvernieuwing.

Mikkel Hofstee

CEO en oprichter van Lifeguard, een onderneming dat andere bedrijven helpt gezond te worden en tevens auteur van De oermens 2.0. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is een van de grootste killers op aarde omdat we altijd ‘aan' staan. Hoe blijven leerlingen fysiek, mentaal en emotioneel in balans en bereiden we ze voor op de toekomst.

Monique Touw

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.

Jelmer Evers

Jelmer Evers is docent geschiedenis, schrijver en innovator. Twee dagen per week geeft hij les op UniC, gebruikmakend van nieuwe concepten zoals persoonlijke leer omgevingen, flipped classroom, en games . Een echte docent 2.0.

Simone Mark

Simone Mark is docent Pedagogische Tact en Leiderschap. Zij ondersteunt leraren en schoolleiders bij hun persoonlijke ontwikkeling. Verbondenheid en de kwaliteit van de verbinding staan centraal in haar manier van werken. Verbintenis is de basis voor gemotiveerde leerlingen. Zij is oprichter van het Centrum Pedagogisch Contact.

Mai Chin a Paw

Mai Chin a Paw is hoogleraar Sociale Geneeskunde in het bijzonder de epidemiologie van jeugd en gezondheid. Ze is betrokken bij een scala aan onderzoeksprojecten onder meer gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl en het ontrafelen van gezondheidseffecten van lichamelijke activiteit en zittend gedrag bij de jeugd. Mai doet onderzoek naar kinderen maar ook met hen. Jonna heeft het project Move@Sea bedacht en wordt door Mai Chin A Paw begeleid.

Quintijn Schenkel

Het Vechtcollege is een particuliere school in Breukelen waar leerlingen in kleine groepen onderwijs krijgen. Passend onderwijs voor elke leerling. Rector van deze school is Quintijn Schenkel. De motivatie van de leerling staat centraal!

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen is een ervaringsdeskundige onderwijsbegeleider. Van oorsprong leerkracht basisonderwijs en medeoprichter van het Centrum Pedagogisch Contact. Auteur van vele boeken, en een gewild spreker op vele congressen voor schoolleiders en docenten. Een van zijn spreuken is "Een kind is meer dan zijn bovenste 4 centimeter, bekijk hem dus ook helemaal."

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Niftarlake College

151 Pauwenkamp

3607 GK Maarssen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen