Gratis

Online Bloeiklas: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kas Uilenstede

Uilenstede 346B

1183 DB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Steeds een nieuwe telefoon, nieuwe kleding, nieuwe ontdekkingen.. typisch millennial? Maar waarom eigenlijk en wat is wel van vaste waarde?

Over dit evenement

NIEUWS | PRIKKELS | CORONA | VERBINDING | ZELFREFLECTIE

Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg – zonder echt verbinding aan te gaan. We leven in een vloeibare moderniteit, zegt hij, met een fragmentarisch karakter: ons werk bestaat steeds vaker uit korte projecten, romantische liefdesverbanden worden net zo makkelijk aangegaan als beëindigd en de wereld vereist dat we flexibel zijn.

Wat doet het met ons, als alles inwisselbaar is? Het maakt vrijer en verrijkt ons met nieuwe ervaringen, maar maakt ook angstiger en eenzamer. Wat hebben we als ‘vloeibaar’ mens nodig, om een waardevol leven te leiden? Tijdens deze online editie zoomen we natuurlijk ook in op deze tijd. Wat brengt deze tijd van stilstand? Geen nieuwe festivals, films, restaurantjes... wat zijn de voor- en nadelen?

--

Dit is een online bloeiklas van De Kwekerij: een inspirerende bloeiplek voor studenten en young professionals waar we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. We werken in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers van 18 tot 35 jaar. Doe je mee?

Vragen? Neem contact met ons op via info@kwekerijamsterdam.nl

De Kwekerij is onderdeel van het Collectief voor Imperfectie. Samen met andere stichtingen in Amsterdam bieden we tegenwicht aan de ongezonde druk die het streven naar perfectie kan opleggen. Kijk voor meer informatie en evenementen op: www.collectiefvoorimperfectie.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kas Uilenstede

Uilenstede 346B

1183 DB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen