Gratis

Online lunchmeeting Cybercrime & aansprakelijkheid: waar moet je op letten?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Op 24 juni organiseert het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid een online-event rondom het thema aansprakelijkheid en digitale criminaliteit.

Over dit evenement

We zien de afgelopen maanden steeds vaker dat cybercriminelen zich richten op de bedrijfsketen, de supplychain. De gevallen van Solar Winds, Citrix en Windows Exchange zijn bekend ….. en dit is maar het topje van de ijsberg. Wat gebeurt er in de nasleep van dit soort aanvallen? Als jij gegevens naar of van een klant hebt verzonden via een mailtje dat vervolgens via een Microsoft Exchange Server (en daar zijn er duizenden van) in verkeerde handen valt? Of je wordt slachtoffer van ransomware en de data van klanten worden op het internet gezet?

Samen met experts van Quattro Advocaten en Koenen en Co behandelen we de hoofdzaken rondom dit thema aan de hand van concrete voorbeelden. En er worden een aantal praktische do’s en don’ts besproken voor ondernemers.

Je kunt tijdens dit event natuurlijk direct je vragen stellen en aan het eind heb je inzicht in de juridische kanten van een cyberincident in je bedrijf en welke stappen je moet zetten om te voorkomen dat je ermee te maken krijgt.

Het gesprek zal worden geleid door: nog nader te bepalen

Gasten:

· Britt Robijns, advocaat bij Quattro Advocaten en specialist in de juridische kant van de digitalisering. Britt leidt ons door de belangrijkste juridische aspecten ten aanzien van contracten in IT en zaken die geregeld moeten zijn voor het geval je een keer slachtoffer wordt van een hack en je bedrijf en/of anderen daardoor schade ondervinden.

· Dennis Cuijpers, IT-auditor bij Koenen & Co, Dennis geeft aan de hand van concrete voorbeelden uit zijn eigen praktijk aan hoe je de zaken die Britt aanstipt in je eigen organisatie kunt regelen zodat je je aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid in elk geval op papier geregeld hebt.

· Jeroen Duijsens projectleider ECCW zal op basis van de uitkomsten van de cybersecurityscans die het ECCW uitvoert bij bedrijven aangeven wat veel voorkomende risico-punten zijn

· Een aantal ondernemers worden geïnterviewd door Bas Opgenoorth en zij geven aan wat hun zorgen zijn en wat ze wel en niet geregeld hebben.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Brightlands Smart Services Campus

Organisator van Online lunchmeeting Cybercrime & aansprakelijkheid: waar moet je op letten?

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen