€ 30

[Online] Masterclass GFHI Wil Je?! Praten over Seksueel Misbruik

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een masterclass over digitale hulpmiddelen in therapiesessies voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. 26 oktober 2020 online.

Over dit evenement

Masterclass Games for Health Institute #1 Wil Je?!

Therapeut Frank Lips (Koos Utrecht) en onderzoekers Dr. Joyce Endendijk en Henny Tichelaar (Universiteit Utrecht) presenteren de resultaten van vijf jaar onderzoek naar app gebruik voor zorgmedewerkers. Tijdens deze Masterclass voor zorgmedewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg verdiepen we de inzet van apps in therapie voor betrokkenen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De resultaten van het implementatieonderzoek naar Wil Je?! vormen de basis van de Masterclass. Wil Je?! is een app die als therapeutisch gereedschap wordt ingezet. Deze toepassing geeft cliënten woorden zonder te hoeven praten: www.vildu.nl

De afgelopen 2 jaar is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de waarde van Wil Je?! binnen hulpverlening na seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Onderzoekers dr. Joyce Endendijk & Henny Tichelaar onderzochten hoe de app in therapiesessies over seksueel grensoverschrijdend gedrag gebruikt kan worden. De resultaten hebben geleid tot een klinische handleiding bij de app. Deze handleiding wordt tijdens de masterclass gepresenteerd.

Programma

  • 12:30 ‘Inloop’: schuif aan bij een virtuele tafel en stel je voor.
  • 13:00 Welkomstwoord Henny Tichelaar & René Luigies
  • 13:10 De totstandkoming Wil Je?! Frank Lips & Dr. Menno Deen
  • 13:45 Het wetenschappelijke onderzoek naar Wil Je?! Dr. Joyce Endendijk & Henny Tichelaar
  • 14:15 Pauze
  • 14:30 De handleiding: Hoe zet je Wil Je?! succesvol in? Dr. Joyce Endendijk & Henny Tichelaar
  • 15:00 Probeersessie: werken met Wil Je?! Paul Bierhaus & Marcel Bloemendaal helpen met installeren, je probeert de app uit aan de hand van verschillende casussen
  • 16:00 Paneldiscussie Onder leiding van Henny Tichelaar: Marleen Toes, Ted van Lieshout, Manon Uphoff, Aafke Scharloo en Joyce Endendijk
  • 17:00 Afsluiting & ‘Borrel’

50% korting voor zorgmedewerkers

Ben je zorgmedewerker? Stuur dan een mailtje naar aanmeldenwilje@uu.nl en ontvang een promocode met 50% korting op je kaartje.

Apps en therapie?

De app dient als casus voor een grotere discussie. Namelijk, hoe kan digitaal gereedschap een bijdrage leveren aan bestaande therapievormen? Om het debat inhoudelijk te voeren zal naast de uitkomst van het onderzoek ook gekeken worden naar het ontwikkeltraject.

Het ontwikkeltraject wordt gepresenteerd door dr. Menno Deen. Hij blikt terug op een persoonlijk proces, waarin hij de waarde van ervaringsdeskundigen en domeinexperts onderstreept.

Na de twee presentaties ga je zelf aan de slag met Wil Je?! aan de hand van verschillende casus wordt de app uitgeprobeerd. Ervaring leert dat dit een boel vragen wegneemt én nieuwe vragen oproept, waarop zowel plenair als in kleinere groepen gereflecteerd kan worden.

Online paneldiscussie

We sluiten af met een paneldiscussie met panelleden die allen eigen ervaringen hebben met het thema seksueel misbruik, vanuit professioneel perspectief of eigen ervaring. Er wordt gereflecteerd op aspecten van geheimhouding en onthulling, hoe ervaringen gedeeld (kunnen) worden en reacties van toehoorders.

Na de discussie is er volop ruimte om te netwerken. Dit doen we in het ‘nieuwe normaal’. De masterclass is geheel online bij te wonen. We gebruiken de virtuele congreszaal van Remo.co. Hier kun je plaatsnemen aan een virtuele tafel om met andere bezoekers te praten. Je hebt alleen een laptop met microfoon en camera nodig.

Voor de start van de masterclass ontvang je als deelnemer via mail een kleine handleiding over Remo.co, voor het geval je nog onbekend bent met het platform.

Tijdens de plenaire sessies en de paneldiscussie is veel ruimte voor vragen en interactie. In remo kun je tijdens de presentatie vragen stellen of ‘upvoten’. De vragen met de meeste stemmen zullen door de voorzitter van de plenaire sessie gesteld worden aan de spreker(s).

Het wijst zich allemaal vanzelf. Het gaat vooral om de inhoud en kennis die je in de praktijk kan toepassen.

Nieuwsgierig? Geef je dan nu op!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen