Gratis

online seminar 27 oktober Partner bijeenkomst IMPOSSIBLE BODIES

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
We staan aan de vooravond van een nieuw festival (IM)POSSIBLE BODIES. Vanuit invalshoeken design en data organiseert SPARK een seminar.

Over dit evenement

Den Bosch staat aan de vooravond van een uniek, imponerend en nieuw festival! (IM)POSSIBLE BODIES is een 10-daags kunst-, muziek- en techfestival dat gehouden wordt van 23 oktober t/m 1 november dit jaar in de Spoorzone in Den Bosch. Daarmee valt het samen met de Den Bosch Data Week (DBDW), wat extra kansen biedt voor een mooie kruisbestuiving voor beide festivals. Waar DBDW zich bezighoudt met wat data met de mens doet, maakt (IM)POSSIBLE BODIES die data voelbaar.Bezoekers ervaren scenario's van mens-machine versmeltingen met het oog op de toekomst.

Den Bosch geeft zichzelf tien jaar om dé ICT-stad te worden. De landingsplek voor deze ambitie is het te ontwikkeleninnovatiedistrict,het gebied rondom het Grasso/Grenco-terrein. Wat als we de innovatiekracht in de regio gaan activeren rondom dit kloppend innovatiehart van de gemeente ’s-Hertogenbosch? En hiervoor zowel data- en tech specialisten, designers en andere creatieven aan tafel zet om uitdagende vraagstukken vanuit een geïntegreerd perspectief op te pakken? Digitalisering alléén is niet toereikend is om de gewenste maatschappelijke transities te bewerkstelligen. De invalshoeken vanuit zowel ‘design’,technologie’ als ‘data’ bieden op zichzelf kansen om maatschappelijke uitdagingen te ondersteunen. 

In de dynamische en inclusieve SPARK Makers Zone wordt dagelijks vanuit deze verschillende invalshoeken gewerkt. Hiermee biedt SPARK Makers Zone een plek én platform om de komende jaren het innovatiedistrict te laden en voeden met concrete toepassingen samen met de betrokken partners. Om deze reden nodigen we je van harte uit op dinsdag 27 oktober om deel uit te maken van deze ontwikkeling. Tijdens deze online bijeenkomst geven we je al een sneak preview van de eerste toepassing. 

 Om 13.00 uur starten met een inspirerend programma met onder meer Ine Gevers (Stichting Future Of Work / (IM)POSSIBLE BODIES), Tabo Goudswaard(Sociaal Creatieve Raad), Lisan Beune(Makers Platform) en Maarten Stam(Innovatiedistrict). Cassandra Vugts, directeur van SPARK Maker Zone, trapt af.

Dit inspirerende seminar over design, technologie en data wordt vanuit SPARK Makers Zone live uitgezonden. De link zal separaat toegezonden worden na aanmelding. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen