€ 151,25 – € 302,50

Meerdere data

Online Training - De 8 kernprincipes van leiderschap

Venster Acties en details

Vanaf € 151,25
€ 151,25 – € 302,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Deze training bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens de training leer je meer over de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap, zodat je een

Over dit evenement

WAAROM EEN TRAINING OVER DE 8 KERNPRINCIPES VAN LEIDERSCHAP?

We leven in een ingewikkelde tijd. Duidelijk is dat er veel krachten spelen die tegelijk invloed hebben op ons (individuele) leven en werk. Als leider kun je in deze tijd beginnen te ervaren dat het op een dieper niveau niet meer klopt en kun je onder andere als gevolg daarvan te maken krijgen met gevoelens van onrust, drukkende urgentie, over-spanning en machteloosheid.

Het lijkt alsof er in deze tijd steeds meer van je gevraagd wordt, terwijl je ziet dat gebruikelijke denkmodellen en werkstructuren, manieren van omgang met elkaar, geen dragende kracht meer hebben. Het zijn eerder gevangenissen geworden. Vragen die dan aan de orde komen, gaan over hoe je hiermee omgaat. Hoe doe je dit als leider? Wat is het om tijd te maken? Wat kunnen fundamentele antwoorden en richtingen zijn in een tijd van overgang? Hoe zorg je dat je heel blijft, dat je in jouw centrum blijft? Hoe wakker je in deze tijd werkelijke potentie aan om vooruit te kunnen? En Hoe integreer je dat wat je voelt en ervaart met dat wat je denkt?

De weg van de alchemie kan je als leider helpen om natuurlijke of organische wegen te vinden waarbinnen zich antwoorden als het ware ontvouwen. Overal in de kosmos is er dezelfde wetmatigheid van hoe het leven werkt. Doordat wij als mensen dat anders zijn gaan doen is het succes dat we organisch kunnen realiseren beperkt. Daar ligt een enorm. Daar ligt een enorm potentieel te wachten voor elke leider die klaar is om dit te zien.

Alchemie staat bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is.

Letterlijk betekent ‘alchemie’ de chemie van het AL, of anders gezegd, de wisselwerking tussen jou en de kracht van de natuurelementen. Vertaald naar ons leven en werk, kun je het zien als een ‘levenskunst’ die door iedereen ‘her-innerd’ kan worden. Het vraagt je weer te verbinden met het ‘ware’ leven, de natuur en het universum.

Het kan ruimte en richting geven om te verkennen hoe je in jouw leven en werk de fundamentele principes van de alchemie toe kunt passen. Daarom hebben we samen met modern alchemist, schrijver en coach Dirk Oellibrandt deze basistraining ontwikkeld. Je maakt kennis met de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap.

PROGRAMMA INHOUD

De training bestaat uit 2 sessies. Deze sessies zijn online. Hierin leer je stap voor stap de 8 kernprincipes van de alchemie aan vanuit het fundament: ‘alles groeit vanuit de kern’. Van hieruit volgt, net als in de natuur, de rest ‘vanzelf’, volgens een circulair groeiproces.

De training is zo ingericht dat ervaren, voelen, begrijpen en toepassen gecombineerd worden. Het is mogelijk dat je na de training inhoudelijke stukken opgestuurd krijgt ter ondersteuning.

Vrijdag 10 september | SESSIE 1: Kern – Ziel – Verbondenheid – Je Plek

De eerste 4 kernprincipes van de alchemie van leiderschap staan centraal. Allereerst, alles groeit vanuit de kern. Hoe je kun werkelijk aanwezig zijn vanuit jouw kern? Het tweede principe gaat over ‘werkelijk potentieel’ zien. Dat is vaak niet het potentieel dat je nu ervaart. Het derde principe gaat over werkelijke verbinding met elkaar vanuit de kern en niet vanuit het masker. Het vierde kernprincipe heeft tot slot te maken met het innemen van jouw natuurlijke plek.

Woensdag 29 september | SESSIE 2: Zien en begrijpen wat er aan de orde is

De laatste 4 kernprincipes van de alchemie van leiderschap staan centraal. Het gaat over het werkelijk (willen) zien en begrijpen van wat er aan de orde is, je omgeven met mensen die jouw ziel voeden, het durven volgen van wat je diep van binnen weet of wat je wezenlijk raakt en natuurlijke orde.

TER VOORBEREIDING

Je hoeft niets voor te bereiden voor deze training. Dit filmpje geeft je alvast een gevoel. Het zal je helpen om duidelijk te krijgen waar jij staat en wat momenteel de prioriteit is in je leven en je werk.

VOOR WIE

Dit programma is voor (jonge) veelbelovende mensen die in hun organisatie een leidinggevende of kartrekkende rol hebben. Voor eenieder die wil bijdragen aan een duurzame toekomst, die dingen in beweging brengt en begrijpt dat werkelijke beweging bij jezelf begint. Voor eenieder die met een benieuwde blik en een dosis lef de buiten- én binnenwereld wil verkennen, die hierin een bron voor menselijk leiderschap herkent en deze bron verder wil ontdekken.

Verder kun je onderstaande criteria zien als leidraad:

  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring.
  • Je loopt in jouw rol tegen grenzen van het systeem aan en wil verandering realiseren.
  • Je gelooft dat we van binnenuit doorbraken kunnen realiseren richting een duurzame toekomst in de breedste zin van het woord.
  • Je wilt hier met andere gelijkgestemde professionals aan werken en in ontwikkelen.
  • Je bent op zoek naar inspiratie en motivatie

Zie het vooral niet als absolute criteria. Als je twijfelt of het iets voor jou kan zijn, neem dan vooral contact op.

Aan deze training kunnen maximaal 25 mensen deelnemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: Online via Zoom

Data: Vrijdag 10 september | Woensdag 29 september

Tijd: 15.00 tot 18.00 uur

AANMELDEN EN KOSTEN

Is jouw organisatie lid van Club Groeneveld?

Dit programma is onderdeel van jullie lidmaatschap. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen, naar info@clubgroeneveld.nl. Laat hierbij even weten via welk bedrijf je deelneemt.

Ben je nog geen lid?

In dat geval bedragen de kosten voor dit programma EUR 250 (excl. btw) als je deelneemt vanuit een organisatie. Als particulier betaal je de helft van het bedrag inclusief btw. Mocht het zo zijn dat deze prijzen bezwaarlijk voor je zijn, neem dan contact op met Marcel via marcel@clubgroeneveld.nl. We komen er altijd uit.

Inschrijven voor niet-leden kan via deze pagina (eventbrite).

OVER DIRK OELLIBRANDT

Dirk Oellibrandt is een traditionele en tegelijk moderne alchemist met een passie voor waarheid en het volle potentieel van leven. Vanaf zijn dertiende waren intensieve natuurstudie en oosterse krijgskunsten belangrijke aspecten in zijn leven.

Een lange periode van verinnerlijking heeft geleid tot de creatie van de 'Life Projects'. Een organisatie die vanuit directe verbondenheid werkt met de kracht en wijsheid van de oosterse en westerse wijsheidstradities en deze vertaalt naar een moderne vorm. Sinds 2004 verzorgt Dirk leiderschapstrainingen. Leiders in topposities uit politiek, bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap weten zich vooral geïnspireerd door de andere dimensies die hij in hun werk en leven weet te brengen.

Boeken

  • De Alchemie van Leiderschap
  • Alchemie van Leven
  • The Life Force Ritual
  • Alchemie Wijsheid

Website

https://lifeprojects.be

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Club Groeneveld

Organisator van Online Training - De 8 kernprincipes van leiderschap

Club Groeneveld is een verdiepende leeromgeving, inspiratiebron en club voor krachtige leiders, ondernemers, directeuren, initiatiefnemers, professionals en vooroplopers. We nodigen uit tot verruiming en verdieping van de kijk op het leven, het eigen leiderschap en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Samen zoeken we de ervaring op die raakt en bezinnen we ons op belangrijke universele thema’s, dilemma’s en twijfels. Daarbij beschouwen we de natuur als belangrijke inspiratiebron voor verdieping en grensverleggende inzichten. Want waarmee je je bewust verbonden voelt, vernietig je niet!

Club Groeneveld is oorspronkelijk in 2017 opgericht door OPEN Business Leaders, Staatsbosbsheer en Stichting Buitenfonds. Het wegvallen van (Nederlandse) natuursubsidies vraagt om nieuwe investeringsmogelijkheden. De lidmaatschappen en activiteiten van Club Groeneveld bieden hier een alternatief voor. We DOEN en leggen actief verbinding met belangrijke (Nederlandse) natuurprojecten. Daarom gaat altijd een deel van de opbrengsten naar Stichting Buitenfonds ten behoeve van waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen