Gratis

Online Webinar Agile Talent Management met TMA

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zoom

Netherlands

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

"Alleen kun je niets, je moet het samen doen." Johan Cruyff


Zelfsturende teams zijn een populaire strategie; door het geven van meer vrijheid om het werk te organiseren ontstaat meer eigenaarschap, meer motivatie en effectievere samenwerking. De IT sector is een voorloper met agile teams waarbij de product owner bepaalt wat er moet worden gebouwd en het scrumteam bepaalt hoe dat moet gebeuren. Buurtzorg is een voorbeeld van een organisatie die het concept van zelforganiserende teams heeft omarmd in een heel andere sector.

Zelfsturende teams kenmerken zich doordat de leden eerder zelf initiatief nemen, meer gericht zijn op de teambijdrage, beter samenwerken, meer oplossingsgericht zijn en streven naar voortdurende verbetering. In de praktijk blijken zelfsturende teams te zorgen voor verbeterde productiviteit van het team, een daling in het ziekteverzuim, een reductie in de productiestilstand en een verbeterde efficiency.

Een succesvol zelfsturend team ontstaat echter niet vanzelf. De individuele competenties zijn belangrijk en dus ook de wijze waarop het team wordt samengesteld. Die individuele drijfveen bepalen ook de mate van openheid en communicatie; twee belangrijke succesfactoren voor een zelfsturend team. Ook de doelstelling van het team is belangrijk: een ontwikkelopdracht vergt een ander soort team dan een operationele setting. Verder is het illusie om te denken dat een team volledig zelfsturend kan zijn: in een zelforganiserend team is er geen product owner maar een manager die het doel en samenstelling van het team bepaalt, maar die de leden wel autonomie geeft over de wijze waarop ze doelstellingen willen gaan realiseren. Een teamcoach kan de leden daar individueel in begeleiden.

Ontdek tijdens deze gratis workshop van PRiMAN hoe u succesvol zelfsturende teams kunt samenstellen en coachen. De drijfveren en talenten van de individuele teamleden zijn daarvoor de basis. In de workshop maakt u kennis met de TMA methode die u daarin op weg kan helpen.

De workshop is gratis voor team leiders, project managers en scrum masters. Maximaal 20 deelnemers.

Om alvast een indruk te krijgen van de workshop, kijk naar een impressie van een van de eerdere workshops: https://youtu.be/pZCFiyeq53k.

Enkele reacties van deelnemers van eerdere edities:

Uitstekend! (Annie W.)

Leuke oefeningen om zelfsturend team te vormen. (Lisette B.)

Erg leuk en een mooi handvat om er zelf mee aan de slag te gaan! (Paul J.)

Een mooie oefening van theorie naar praktijk. (Sandra K.)

De oefening met de talentkaarten was leuk, uitdagend en leerzaam. (Sylvia M.)

Het heeft me inzicht gegeven. (Simone K.)

De Talentkaarten en de andere tools die we ter beschikking hadden waren heel fijn om te gebruiken. (Hilke H.)


Opzet van de workshop

De workshop wordt verzorgd door agile coach en scrum master Walter Markus en de oprichter van PRIMAN Talent Management Jan Prins

Voorafgaand aan de workshop ontvangen de deelnemers een korte vragenlijst en de mogelijkheid gerichte input (vragen of cases) voor de trainers in te brengen.

Tijdens de workshop zal Walter ingaan op de organisatie en inrichting van een zelfsturend team en deze vanuit zijn ervaring als scrum master op praktische en inspirerende wijze illustreren.

Jan zal ingaan op samenstelling en ontwikkeling van zelfsturende teams vanuit het perspectief van integraal talent management.

Met diverse oefeningen maken we je vertrouwt met het talentgericht werken in zelfsturend en organiserende teams.


Over Cyso Group

Cyso Group is de oudste onafhankelijke managed hosting provider van Nederland waar kwaliteit, service en technische kennis hoog in het vaandel staan.
De 50 gemotiveerde en talentvolle medewerkers van Cyso Group helpen organisaties hun succes te behalen door websites, bedrijfskritische platformen en applicaties 24×7 online te houden. Al sinds haar oprichting is PRiMAN een trouwe klant van Cyso Group.

Cyso heeft de TMA methode geadopteerd om de juiste mensen binnen te halen en te ontwikkelen. Tijdens de workshop zal de directeur van Cyso Group, Sven Visser zelf ingaan op zijn ervaringen met de methodiek.Over deze workshops

Maandelijks verzorgt PRiMAN workshops over de verschillende toepassingen van talent management op basis van de TMA methode. De workshop zijn bestemd voor leiding gevenden en talent en performance professionals.

Het draait het steeds om verschillende toepassingsgebieden van talent management:

- rendement uit talent,

- succesvol zijn met je team,

- zorgen dat je het juiste talent binnenhaalt en behoudt

- zelforganiseren

- dienend leiding geven.

- talent management as a service

Voor een overzicht van alle geplande workshops klik hier of volg ons op Eventbrite: je krijgt dan automatisch bericht als er een workshop bij jou in de buurt is gepland of er een voor jou interessante toepassing van talent management op het programma staat.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zoom

Netherlands

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen