Gratis

Onroerenderfgoedprijs 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Begijnhofkerk Sint-Agnes

25 Begijnhof

3800 Sint-Truiden

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Drie schitterende publieke erfgoedplekken in Vlaanderen. Welke laureaat wint dit jaar de Onroerenderfgoedprijs?

Over dit evenement

Elk jaar organiseert het agentschap Onroerend Erfgoed een Onroerenderfgoedprijs om waardevolle erfgoedprojecten in de schijnwerpers te plaatsen. Dit jaar staat de spot op deze drie laureaten: het Gruuthusemuseum in Brugge, het Predikheren in Mechelen en de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle. Het zijn allemaal winnaars, maar het is uiteraard zo dat er maar eentje de titel officeel mee naar huis kan nemen.

Administrateur-generaal Sonja Vanblaere, de gastvrouw van de avond, kijkt uit naar de ontknoping: "Op de prijsuitreiking vieren we de drie laureaten. Hun werk zetten we in de bloemetjes, als een stimulans voor de hele erfgoedsector. We zijn blij dat we dat kunnen doen in het prachtige kader van het Sint-Agnesbegijnhof in Sint-Truiden, omringd door indrukwekkende middeleeuwse muurschilderingen".

Naar goede gewoonte bestaat de prijsuitreiking uit een mix van filmpjes, muziek, eten en drinken. Je maakt kennis met de mensen achter de drie gelauwerde projecten en verneemt waarom de jury ze selecteerde. Het belangrijkste moment is uiteraard de bekendmaking van de winnaar(s) van de Onroerenderfgoedprijs en van de publieksprijs.

Coronaveiligheid

Het coronavirus is jammer genoeg nog altijd in het land. Dat neemt niet weg dat we van deze feestelijke avond ook een veilige avond kunnen maken. Wij nemen de volgende maatregelen om jouw en onze gezondheid te beschermen:

1 - Onze gastenlijst hebben we bewust beperkt gehouden. Thuisblijvers kunnen het evenement volgen via 'Facebook Live' vanaf 19.30 uur op https://www.facebook.com/onroerenderfgoed. Als je je op 2 oktober ziek voelt, laat het ons dan weten en volg het evenement liever daar.

2 - Aan de ingang van de kerk voorzien we handgel. We brengen je persoonlijk naar je zitplaats aan een tafeltje. Uiteraard houden we bij de plaatsverdeling rekening met de regels van 'social distancing'.

3 - Je hoeft geen eten of drank te bestellen aan de toog. Meer zelfs, er is geen toog. We brengen alles naar je tafel toe.

4 - Medewerkers dragen een mondmasker en handschoenen waar nodig. We vragen dat ook jij een mondmasker draagt wanneer je je verplaatst in de ruimte. Gezeten aan je eigen tafel kan je je masker afzetten. Respecteer wel altijd de afstand, ook tegenover de mensen vlakbij, die je goed kent. Tenzij ze natuurlijk tot je 'bubbel' behoren.

Programma

19.00 - 19.30 uur - onthaal met hapjes

19.30 - 20.30 uur - prijsuitreiking

20.30 - 23.00 uur - receptie

Wil je dit evenement bijwonen? Bestel dan tickets door je te registreren. Druk hiervoor op de knop 'registreer' rechtsboven op deze pagina. We vinden het belangrijk om snel een zicht te hebben op het aantal gasten. Registreer dus liever vroeger dan later.

Meer informatie over de Onroerenderfgoedprijs vind je op de website www.onroerenderfgoedprijs.be.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Begijnhofkerk Sint-Agnes

25 Begijnhof

3800 Sint-Truiden

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen