ONS GELD   een debat over geld, crisis en de banken

ONS GELD een debat over geld, crisis en de banken

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

CKE Centrum Voor De Kunsten Eindhoven, concertzaal

Pastoor Petersstraat 180

5612 LW Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving

Na de bankencrisis lijkt er nog steeds niets veranderd, sterker nog staat een volgende bankencrisis voor de deur. Nog steeds Too Big To Fail, nog steeds torenhoge salarissen en bonussen. Het onderwerp leeft, de woede groeit wereldwijd en steeds meer ontstaan er alternatieven buiten het geldsysteem om. De druk op de politiek om de verantwoordelijkheid van geldschepping terug te brengen naar de overheid wordt steeds groter.

Stichting OnsGeld.nu en theatergroep De Verleiders dienden in april het Burgerinitiatief Ons Geld in bij de Tweede Kamer om de geldschepping door private banken op de agenda te krijgen. Ondertekend door inmiddels meer dan 115.000 Nederlanders en dit aantal groeit nog steeds.

In dit paneldebat naar aanleiding van het burgerinitiatief krijgen we kort en duidelijk uitgelegd hoe ons geldsysteem nou eigenlijk in elkaar zit. We gaan praten over geld, over geldschepping door commerciële banken en de invloed daarvan op de economie en waarom we maar niet uit deze crisis lijken te komen. Over alternatieven, oplossingen en al lopende experimenten. En waarom lezen we er weinig over in de pers?


Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen