Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

ONS GELD een debat over geld, crisis en de banken

Ons Geld Eindhoven

Vrijdag 26 juni 2015 van 19:00 tot 21:30 (CEST)

ONS GELD   een debat over geld, crisis en de banken

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Aantal
Ik kom ook, gratis
De entree is gratis maar een donatie als bijdrage in de kosten is natuurlijk welkom. Drankjes zijn voor eigen rekening.
Beëindigd Gratis  
Ik geef een bijdrage in de kosten
We vragen je, wanneer je wilt bijdragen, minimaal € 5,00 te doneren. Over iedere gift betalen wij namelijk een percentage aan Eventbrite.
Beëindigd

Evenementdetails

Na de bankencrisis lijkt er nog steeds niets veranderd, sterker nog staat een volgende bankencrisis voor de deur. Nog steeds Too Big To Fail, nog steeds torenhoge salarissen en bonussen. Het onderwerp leeft, de woede groeit wereldwijd en steeds meer ontstaan er alternatieven buiten het geldsysteem om. De druk op de politiek om de verantwoordelijkheid van geldschepping terug te brengen naar de overheid wordt steeds groter.

Stichting OnsGeld.nu en theatergroep De Verleiders dienden in april het Burgerinitiatief Ons Geld  in bij de Tweede Kamer om de geldschepping door private banken op de agenda te krijgen. Ondertekend door inmiddels meer dan 115.000 Nederlanders en dit aantal groeit nog steeds.

In dit paneldebat naar aanleiding van het burgerinitiatief krijgen we kort en duidelijk uitgelegd  hoe ons geldsysteem nou eigenlijk in elkaar zit. We gaan praten over geld, over geldschepping door commerciële banken en de invloed daarvan op de economie en waarom we maar niet uit deze crisis lijken te komen. Over alternatieven, oplossingen en al lopende experimenten. En waarom lezen we er weinig over in de pers?


 

Heb je vragen over ONS GELD een debat over geld, crisis en de banken? Neem contact op met Ons Geld Eindhoven

Waar en wanneer


CKE Centrum Voor De Kunsten Eindhoven, concertzaal
Pastoor Petersstraat 180
5612 LW Eindhoven
Nederland

Vrijdag 26 juni 2015 van 19:00 tot 21:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.