€ 195

œ Ontmoet Jan Fasen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

3533JR Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


'Situaties creëren waarin anderen het ogenschijnlijk onbereikbare bereikbaar maken.'

Als architect van Agora Roermond neemt Jan Fasen ons mee naar het speelveld van de schoolleider.


Fase van het ondertussen

De fase van het ondertussen is het boeiende speelveld van de schoolleider die een transformatie leidt. Het is het onbestemde gebied waarin iedereen terecht komt wanneer er een verandering in gang is gezet. Dit is het speelveld van de schoolleider waarop hij iedereen aan boord houdt en voldoende context en veiligheid biedt waardoor mensen stappen durven te zetten. Het telkens opnieuw uitleggen van het verhaal en met elkaar duiden van en reflecteren op ieders persoonlijke en gezamenlijke proces. De vraag is hoe geef je aan deze fase leiding geeft, zonder weerstand te managen?!

In deze masterclass neemt Jan Fasen je mee in het avontuur van het realiseren van een school vanuit een diepe overtuiging, leidinggeven vanuit ‘niet weten’, kwetsbaarheid en onderzoeken. Waar haal je de moed vandaan om zo’n proces te starten? Wat zijn de do’s en don’ts? Vanuit zijn persoonlijke verhaal vertelt Fasen hoe je als schoolleider zo’n totaal nieuw proces binnen je school kunt starten en verduurzamen.


Radicaal anders

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, vol inspiratie en een gezonde onrust. Na deze avond heb je duidelijk op je netvlies hoe jij er toe doet als schoolleider en doe je vanaf de volgende dag een aantal dingen radicaal anders. Je start een onomkeerbaar proces in je eigen omgeving!


Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 œ State of the art met Claire Boonstra

16.15 Aanvang van de masterclass met Jan Fasen

17.15 Vertaling naar jouw eigen praktijk

18.15 Dialoog en “diner pensant”

19.00 Vervolg van de masterclass

20.00 Feestelijke afrondingOver Agora

Agora is een pionier op het gebied van fundamenteel vernieuwend onderwijs. Onderwijs waar de ontwikkeling van het unieke en oneindige potentieel van leerlingen centraal staat. Het belangrijkste wat Agora in praktijk probeert te brengen is dat je als leerling naar school gaat om te ontdekken wie je bent, wat je wil met je leven en hoe je dat leven het beste samen met en temidden van anderen kunt vormgeven. Daarbij is kennis van de wereld belangrijk. Die verwerft een leerling op Agora niet door iedere dag onderwezen te worden in die kennis, maar door onderzoek te doen en op zoek te gaan naar de bronnen en de informatie waarmee ze die kennis ontwikkelen. Bij Agora gaan leerlingen samen met hun begeleiders op zoek naar een voor hen zo passend mogelijke leerroute. Geen klaslokalen maar ontwikkelpleinen waar begeleiders en leerlingen elkaar ontmoeten. Geen scheiding tussen vmbo, havo en vwo, maar iedereen leert samen en met elkaar. Geen toetssysteem met cijfers, maar een kwaliteitssysteem waarmee de leerling vandaag kan zien wat hij ten opzichte van gisteren heeft geleerd.

Meer over Agora kun je lezen op de website van Agora, in een artikel van Rutger Bregman en in een uitzending van Nieuwsuur.

œ Ontmoet Leiders in verandering

Deze masterclass is onderdeel van de serie ‘leiders in verandering’.Leiders in verandering zijn het levende voorbeeld van de manier waarop je als leider een transformatie succesvol begeleidt. Zij delen hun persoonlijke verhaal, hun lessons learned met de community van œ Operation Education. Maak kennis met hen en ga persoonlijk met ze in gesprek, deel jouw ervaringen met gelijkgestemden en draag bij aan een groeiende beweging.


Voor wie?

De ontmoeting is gericht op schoolleiders, teamleiders en anderen in een positie om onderwijs en ontwikkeling in beweging te brengen.


'Enabling educational leaders to lead the change'

De inkomsten van de masterclasses komen uitsluitend ten goede aan de organisatie van masterclasses en vergelijkbare programma's die bijdragen aan onze missie, er is geen winstoogmerk.


N.B. Wil je achteraf betalen en een factuur ontvangen? Kies dan voor de optie 'payment by invoice’ bij ‘checkbox’.

Is er iets dat je weerhoudt om te komen? Laat het ons weten

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

3533JR Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen