œ Ontmoet Jitske Kramer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Building strong tribes, safe for diversity and ready for change

Leiding geven vraagt om het vormen en onderhouden van een sterke en gezonde tribe. Eeuwenoude antropologische wijsheden staan tot onze beschikking om ons daarbij te helpen. Bijzondere rituelen, alledaagse handelingen en eeuwenoude gespreksvormen bevatten een schat aan menselijke wijsheid. Corporate antropoloog Jitske Kramer deelt tijdens deze ontmoeting die wijsheden en inzichten met ons en vertaalt ze naar onze wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap, direct toepasbaar in jouw onderwijspraktijk.


Tribes van en voor de toekomst

Een school of ontwikkelomgeving is een tribe met een eigen unieke cultuur. Een sterke tribe heeft een helder doel waaraan de leden gezamenlijk werken, elkaar ondersteunen, erkennen en een gemeenschappelijke ‘taal’ delen. De belangrijkste krachten die een rol spelen bij het leidinggeven aan een tribe zijn power - de kracht van begrenzen en het scheppen van duidelijkheid: ‘dit doen we niet, en dit doen we wel’ - en love - de kracht van verbinding en zachtheid, van liefdevolle aandacht om te luisteren naar elkaar.


Leiderschap & cultuur

Vernieuwing van een school of een ontwikkelomgeving - en daarmee van de cultuur van de tribe - vraagt om ruimte voor diversiteit, voor verschillende invalshoeken en het erkennen van verschillende rollen en dynamieken binnen die cultuur. Hoe geef je leiding aan die vernieuwing? Hoe zorg je, in dialoog met elkaar, voor de nodige cultuurverandering in lijn met je toekomstvisie? Hoe maak je daarbij ruimte voor de onderlinge interactie en kun je tegelijkertijd je eigen geluid laten horen? En hoe kom je in onderlinge afstemming tot een beter geheel zodat het collectieve potentieel wordt benut?


Nieuwe inzichten

Jitske laat je deze avond kennismaken met het effect van verschillende vormen van leiderschap - autocratisch, directief, gespreid en ondersteunend - en van verschillende manieren van besluitvorming, zoals Deep Democracy, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in de besluitvorming, of vergaderen in stilte, waarbij alleen het nodige wordt uitgesproken om samen het hoogst haalbare te bereiken.

We verkennen samen welke archetypische tribale rollen nodig zijn om een sterke organisatiecultuur te vormen. Je creëert ruimte voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Je onderzoekt verschillende manieren van leiderschap en besluitvorming en je krijgt direct toepasbare tools in handen om jouw eigen organisatiecultuur te veranderen.

'We hoeven geen nieuwe dingen te verzinnen, we hoeven alleen maar te leren van wat we al weten.'


Programma

15.30 Inloop en ontmoeten

16.00 œ State of the art met Claire Boonstra

16.15 Aanvang masterclass met Jitske Kramer

17.30 'Diner pensant', verdieping en dialoog

18.30 Vervolg van de masterclass

20.00 Feestelijke afrondingOver Jitske Kramer

Jitske Kramer is een veelgevraagd spreker. Ze is verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuwe inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.

Drs. Jitske Kramer (1973) is corporate antropoloog. Gefascineerd door de manier waarop mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen, reist Jitske de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators, vakgenoten en willekeurige voorbijgangers. Altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken).

Jitske Kramer is tevens oprichter van HumanDimensions, auteur van Normaal is Anders, Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid, Wow! Wat een verschil, De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes.

Voor meer informatie bekijk de website en het publicatieoverzicht.
œ Ontmoet Leiders in Verandering

Deze ontmoeting is onderdeel van de serie ‘œ Ontmoet Leiders in Verandering’. Leiders in verandering zijn het levende voorbeeld van de manier waarop je als leider een transformatie succesvol begeleidt. Zij delen hun persoonlijke verhaal, hun lessons learned met de community van œ Operation Education. Maak kennis met hen en ga persoonlijk met ze in gesprek, deel jouw ervaringen met gelijkgestemden en draag bij aan een groeiende beweging.


Voor wie?

De ontmoeting is gericht op schoolleiders, teamleiders en anderen in een positie om onderwijs en ontwikkeling in beweging te brengen.


'Enabling educational leaders to lead the change'

De inkomsten van de masterclasses komen uitsluitend ten goede aan de organisatie van ontmoetingen, masterclasses en vergelijkbare programma's die bijdragen aan onze missie. Er is geen winstoogmerk.N.B. Wil je achteraf betalen en een factuur ontvangen? Kies dan voor de optie 'payment by invoice’.

Is er iets wat je tegenhoudt om te komen? Laat het ons weten!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen