€ 195

œ Ontmoet Mark Mieras

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

3533 JR Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
'De kloof dichten tussen wat wij willen en wat wij dagelijks doen in het onderwijs, dat vraagt om leiderschap.'

Over dit evenement

Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt ons mee in de wetenschap achter leren en veranderen. Hoe werken onze hersenen, wat staat ons in de weg om onze professionele intuïtie te volgen? Mark demonstreert hoe de neuropsychologische wetten ook in jouw systeem werkzaam zijn en hoe je ze voor je kunt laten werken om een authentiek leider met impact te zijn.

Wetenschap achter leiderschap

Wat vertelt de wetenschap over leiderschap en hoe kun jij die kennis als leider in onderwijs & ontwikkeling inzetten om een authentiek leider te zijn en effectief je team te begeleiden?

Leren blijkt anders te verlopen dan we altijd dachten en dat inzicht biedt nieuwe perspectieven op leiderschap. Leren is veranderen. En veranderen is altijd ongemakkelijk. Het is een kwetsbaar proces met vaste ingrediënten als verrassing en verwarring, vergissen en zoeken. Onze hersenen zijn altijd in verandering en koppelen dat aan plezier. De vraag is waarom we verandering dan toch vaak vermijden. Niet omdat het vervelend ís, maar omdat we ooit op school leerden om het vervelend te vinden. Eigenlijk zou de school een expertisecentrum moeten zijn waar je op een feestelijke manier leert omgaan met het onvermijdelijke ongemak van leren en leven. Waar je leert om de kloof te dichten tussen wat je weet en wat je wilt begrijpen, wat je kunt en doet en wat je wilt bereiken.

Effectief leiderschap

Terugschrikken voor ongemak is volgens Mark de belangrijkste blokkade voor effectief leiderschap, en daarmee voor ontwikkeling, plezier en geluk van jou en je team. In de masterclass laat hij ons zien hoe de vermijdingsreflex werkt, en welke tools we van de natuur hebben gekregen om die te doorbreken. Je onderzoekt welke omstandigheden jouw leiderschap in de weg staan, wat jíj hieraan kunt doen en hoe je je team tot verandering en leiderschap kunt bewegen. Ook daarvoor blijkt de belangrijkste sleutel bij jezelf te liggen.

In deze masterclass krijg je antwoord op jouw échte vragen en zicht op jouw échte invloed. Bij binnenkomst vragen we je dan ook één vraag in te leveren waarop het antwoord jou verder kan helpen.

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 œ State of the art met Claire Boonstra

16.15 Aanvang masterclass: Wetenschap achter leiderschap

16.45 Speeltijd

17.00 Vervolg masterclass: Hoe krijg je je team in beweging?

18.00 Speeltijd, dialoog en 'diner pensant'

18.45 Vertaling naar eigen praktijk in dialoog

19.30 Van droom naar realisatie

20.00 Feestelijke sluiting

Over Mark Mieras

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk ook heel herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, studeerde cum laude af in de theoretisch natuurkunde en is een veel gevraagd spreker. Hij is al jaren een warm pleitbezorger van op neuropsychologisch inzicht geïnspireerde onderwijsvernieuwing.

œ Ontmoet Leiders in verandering

Deze ontmoeting is onderdeel van de serie ‘œ Ontmoet Leiders in Verandering’. Leiders in verandering zijn het levende voorbeeld van de manier waarop je als leider een transformatie succesvol begeleidt. Zij delen hun persoonlijke verhaal, hun lessons learned met de community van œ Operation Education. Maak kennis met hen en ga persoonlijk met ze in gesprek, deel jouw ervaringen met gelijkgestemden en draag bij aan een groeiende beweging.

Voor wie?

De ontmoeting is gericht op schoolleiders, teamleiders en anderen in een positie om onderwijs en ontwikkeling in beweging te brengen.

'Enabling educational leaders to lead the change'

De inkomsten van de masterclasses komen uitsluitend ten goede aan de organisatie van masterclasses en vergelijkbare programma's die bijdragen aan onze missie, er is geen winstoogmerk.

N.B. Wil je achteraf betalen en een factuur ontvangen? Kies dan voor de optie 'payment by invoice’ bij ‘checkbox’.

Is er iets dat je weerhoudt om te komen? Laat het ons weten!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantien

Ravellaan 96

3533 JR Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen