Gratis

Ontmoeting met schrijver Hugo Borst (UITVERKOCHT!)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


!! LET OP !! GEWIJZIGDE DATUM, OPNIEUW RESERVEREN IS NOODZAKELIJK

Als columnist en televisiepersoonlijkheid is Hugo Borst (1962) al jaren een vertrouwde stem bij o.a. Algemeen Dagblad, Studio Sport en Hard Gras. In zijn boeken, TV- en radioprogramma’s ging het altijd over zijn grootste passie: voetbal! Tot zijn moeder Alzheimer kreeg.

Borst werd meegetrokken in een reis vol frustratie, ontroering en schrijnend gemis. Maar ook verontwaardiging: over bezuinigingen, administratieve puinhopen en gebrek aan personeel. Zijn columns hierover werden in 2015 gebundeld in Ma. Borst werd vurig pleitbezorger van de ouderenzorg: hij schreef een open brief aan de staatssecretaris, gevolgd door een zorgmanifest (dat hij schreef met Carin Gaemers), en schuift regelmatig aan bij talkshows. Voor zijn bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers kreeg hij in 2016 de Machiavelliprijs.

Inmiddels is er van Ma een theatervoorstelling gemaakt, en heeft het een vervolg gekregen: Ach, Moedertje (2017). Dit jaar maakt Borst, samen met Adelheid Roosen, een vierdelige documentaire over een Rotterdams verzorgingshuis: In de Leeuwenhoek (vanaf 19 april op NPO2).

Komt u ook?
Op DONDERDAG 1 NOVEMBER is Hugo Borst te gast in bibliotheek Nieuw Waldeck, om een lezing te geven.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen