Gratis

Ontmoeting met schrijver Özcan Akyol

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zijn boek Eus is voortdurend uitgeleend in alle bibliotheken. U ziet hem regelmatig in De Wereld Draait Door, en ook als opiniemaker kunt u niet om hem heen. We hebben het over schrijver Özcan Akyol, iemand die u bijblijft als u hem ontmoet. Op vrijdag 23 maart is hij te gast in bibliotheek Nieuw Waldeck. Daar praat hij over zijn boeken en wat daarvoor zijn inspiratie was. Komt u ook? U bent van harte welkom.

Een literair talent van heb ik jou daar (Paul Witteman) en Scherpzinnig commentator van sociale schijnheiligheid (NRC). Deze en meer complimenten kreeg Özcan Akyol (1984) bij het verschijnen van zijn debuutroman Eus in 2012. Maar er was ook beroering, want Akyol nam geen blad voor de mond, het was een boek vol harde taal over een hard leven. Een verhaal over een Turks-Nederlandse jongen uit een gastarbeidersgezin, die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen. Vanaf dat moment is hij behalve schrijver ook opiniemaker. In 2016 verscheen zijn tweede roman Turis.

Columnist en programmamaker
Akyol is behalve romanschrijver ook columnist voor o.a Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu en Hard gras. Daarnaast ontpopte hij zich in 2017 als programmamaker. In de documentaireserie De neven van Eus nam hij de kijker mee naar zijn familieleden in Turkije.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen