€ 145

Ontrafel je verhaal

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Idéfix

Bloemgracht 99

1016 KH

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ieder van ons heeft een verhaal dat door niemand anders verteld kan worden. Wanneer verteld, inspireren we anderen om ons heen en motiveren we onszelf voor verdere groei en manifestatie in de wereld. We worden zichtbaar.

Verhalen zijn een aanjager voor een voller, dieper en daadkrachtiger leven. Als je eenmaal in verhaaltermen – narratief –  hebt leren denken en spreken over je (werkende) leven, kun je het op een dieper niveau begrijpen. Verhalen bieden ons het wonder van de betekenisgeving; ze maken het proces van persoonlijke en professionele groei inzichtelijk.

Ook tonen ze waar je mogelijk het bekende moet loslaten om nieuwe kansen aan te boren. Wanneer je eenmaal inziet dat je je eigen script schrijft, kun je makkelijker je creatieve potentieel naar boven halen.

Op verhaal komen is niet niks. Zeker niet het verhaal dat het raakvlak beschrijft van jou als mens en het werk dat je zo graag doet. Deze dag is een kans om ‘op verhaal te komen’; het verhaal dat jij in professionele setting kunt gebruiken. Hoe geef ik woorden aan deze enorme verandering in loopbaan?”, “Ik werk in de creatieve sector en het lukt me niet om zelf concreet te maken wat ik breng”, “Ik hou van mijn werk, maar als ik erover praat voelt het plat; waar is de visie?” kunnen vragen zijn die bij binnenkomst spelen.

In het eerste deel van de dag word je gefaciliteerd om je eigen verhaal te ontrafelen. Zo krijg je uiteindelijk het verhaal in de vingers precies zoals het nu klopt. We gebruiken de Reis van de Held als filter om de verhalen, eerst nog deels onder de oppervlakte, expliciet en helder te maken. Het verhaal dat je hier opbouwt is te gebruiken op schrift, of live voor een publiek en iedereen die het maar wil horen.

In het tweede deel gebruiken we de groep om te reflecteren op de verhalen die loskomen. Wat blijft hangen, welke associaties komen op? Wat gebeurt er als je speelt met chronologie en perspectieven? Hoe kun je voorbij een dichtgesnoerde keel, een statisch lijf als alle ogen op jou gericht zijn? Hoe laat je de spanning van het spreken voor een groep vóór je werken in plaats van tegen je?

Het verhaal vormen en direct uiten aan een veelzijdige groep geeft je vleugels om na deze dag naar buiten te gaan en het op vele andere plekken gehoor te geven.


Over het ontstaan van dit event:

Je verhaal uiten aan een groep is spannend, zo niet doodeng. Omdat velen dit zo voelen, vormt het uitspreken van je verhaal vaak een bottleneck voor het realiseren van ideeën in hun volledige potentie. Het is echter een cruciale stap die we niet kunnen overslaan, op welke schaal je ook bezig bent.

Bij Idéfix houden we al jarenlang elke maand een Verhalenavond. De kunst van het vertellen is veelzijdig, met unieke verhalen als uitkomst. Steeds weer ervaren we de kracht van het moment van delen, zowel voor verteller als luisteraar.


Prijs is inclusief drankjes, gezonde lunch en notebook. Meld je snel aan, er zijn 12 plekken beschikbaar.

-------------

- Regulier: € 145
- Fixers: € 110
Lees hier alles over het Fixer Membership

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Idéfix

Bloemgracht 99

1016 KH

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen