€ 10

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Scheltema Leiden

1 Marktsteeg

2312 CS Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ga mee op een meditatieve geluidsreis en laat je onderdompelen in oerchaos. Hier ontstaat alles, verdwijnt alles, en ontstaat alles opnieuw.

Over dit evenement

Ga mee op een meditatieve geluidsreis en laat je onderdompelen in oerchaos. Hier ontstaat alles, verdwijnt alles, en ontstaat alles opnieuw. Wolken van zachte tikjes, veelkleurige ruis, oneindige mogelijkheden. We gaan daar waar de chaos je bubbel binnen druipt en laten het licht door de barsten breken. Bestaande verbanden vallen weg, en nieuwe ontstaan. Neem een verfrissende duik in de oerchaos - laat je ontscheppen!

Veel scheppingsverhalen beginnen in oerchaos die door scheppende krachten geordend wordt. Ook de natuurkundige ontstaanstheorie begint in chaos. Tijdens de oerknal is het hele heelal aanwezig in één minuscuul punt. De dichtheid is zó groot dat tijd, ruimte en materie ophouden te bestaan. Uit dit ondenkbare minuscule punt komt het heelal voort en alles wat daarin bestaat, van planeten en zon tot het kauwgompje onder je schoen. Wij mensen scheppen onze eigen wereld door scheiding aan te brengen in deze oerchaos. Op het moment dat het ons niet lukt scheiding aan te brengen in de informatie die op ons afkomt, ervaren we ruis. Door te categoriseren, zorgen we ervoor dat we de wereld niet als ongefilterde ruis ervaren: dit is zwart, dat wit, dit is leven, dat dood, dit is belangrijk, dat niet, dit is mijn ruimte, dat de jouwe. Dat wat je benoemt, schep je uit de chaos.

Ontscheppen houdt het midden tussen een compositie, geleide meditatie en installatie. Het publiek is omgeven door een wolk van tikjes in de zaal, die veroorzaakt worden door kleine hamertjes. Deze hamertjes bespelen de zaal en het hele theater. Mochten we nog niet samen kunnen komen in het theater, dan verplaatst deze installatie zich online naar uw eigen speakers of koptelefoon.


		Afbeelding van Ontscheppen
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Scheltema Leiden

1 Marktsteeg

2312 CS Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator De Veenfabriek

Organisator van Ontscheppen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen