Gratis

Ontwerp je eigen verhalenpaal in het Lumièrepark

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lumièrepark, bij de heuvel

Lumièrepark

1325

1325 Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Maak de mooiste creaties en beleef het Lumièrepark met andere ogen. Doe in de vakantie elke vrijdag mee met gratis workshops bij de heuvel!

Over dit evenement

Iedere vrijdagmiddag kan je bij de heuvel in het Lumièrepark gratis workshops volgen van CitySenses en KLEURinCULTUUR. Wij starten met het ontwerpen van de symbolen voor nieuwe verhalenpalen en laten ons inspireren door de bekende totempalen. Op de totempalen zie je vreemde beesten. Maar je kunt ze wel herkennen. Het zijn roofvogels of orka’s. En soms lijken de dieren wel net mensen. We gaan met jou nieuwe symbolen bedenken die te maken hebben met jouw buurt, deze plek, jouw leven en toekomst. En misschien... komt jouw ontwerp wel op een echte verhalenpaal te staan!

Wist je dat het woord totem van het Indiaanse woord odoodem komt, wat betekent ‘verbinding met je stam, met je familie’.

Symbolen vind je overal. Op vlaggen van de supermarkt, op verkeersborden en zelfs op de apps van je mobiel staan symbolen. Een symbool is een simpele tekening van iets, maar zo goed gemaakt dat iedereen snapt wat het betekent. Zelfs superhelden hebben symbolen.

Volwassenen houden anderhalve meter afstand tot elkaar. Net als de totempalen ;) Doe je mee? Reserveer hier vast je gratis kaartje.

Naast de workshop van CitySenses biedt ook KLEURinCULTUUR (KIC) in de zomervakantie iedere vrijdag een gratis workshop aan vanuit de Kunstbus. De Kunstbus rijdt de hele stad door en staat telkens op een andere plek. Op vrijdagmiddag kan je een workshop volgen van een zelfstandige, creatieve docent uit het team van KLEURinCULTUUR.

Bij KLEURinCULTUUR geloven we dat ieder kind een talent heeft. Door ons veelzijdige en toegankelijke aanbod kunnen we kinderen inspireren, stimuleren en motiveren bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent. Ons doel is om gelijke ontwikkelingskansen mogelijk te maken: we zijn er voor ieder kind, uit iedere wijk in Almere.

Kom je ook? Reserveer hier je kaartje, dan weten we dat je komt!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lumièrepark, bij de heuvel

Lumièrepark

1325

1325 Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen