€ 60 – € 120

Ontwikkel je Sterke Punten

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Look Up

51 Prins Hendrikkade

1012 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Iedereen heeft unieke talenten om een bijdrage te leveren aan deze wereld. Om die goed te kunnen inzetten moeten we die leren kennen en ontwikkelen. En meer dan dat: we moeten ook weten wat we niet kunnen en wat we van anderen nodig hebben.

In dit coachingstraject ga je op zoek naar jouw sterke punten en leer je die op een constructieve manier inzetten. We werken daarvoor met de CliftonStrengths van Gallup. Via deze methode leer je jouw talenten kennen, waarderen en inzetten. Het traject bestaat uit drie groepssessies en een persoonlijk coachingsgesprek.

Let op: het betreft een cursus van drie avonden én een coachingsgesprek.

Voor wie?

Je bent…

 • twintiger
 • student of starter

gemotiveerd om

 • jezelf te ontwikkelen en
 • bij te dragen aan een betere wereld

Hoe?

Het traject bestaat uit:

 • het invullen van de CliftonStrengths test.
 • drie groepssessies (à 2 uur).
 • een persoonlijk coachingsgesprek (à 1,5 uur).
 • huiswerk (3 x 1 uur).

De StrengthFinder

Temidden van talloze persoonlijkheidstests onderscheid de StrengthFinder van Gallup zich door (a) de positieve insteek: het vertelt waar je goed in bent, (b) de niet-individualistische manier van denken: het helpt je niet alleen persoonlijk te groeien maar ook in je relatie tot anderen.

“Al tientallen jaren helpt de CliftonStrengths-assessment mensen te excelleren. Van topmanagers tot verkopers, verplegers, leraren, studenten, predikanten en anderen: meer dan 12 miljoen mensen profiteren ervan dat ze zich laten leiden door hun sterke punten.” Zie ook https://www.gallupstrengthscenter.com/home/nl-nl/about.

Inbegrepen in de prijs

In de prijs is inbegrepen:

 • 3 sessies met de groep
 • 1 persoonlijk coachingsgesprek
 • boek Ontdek je sterke punten 2.0
 • StrengthFinder test

Sessie 1: Sterke Punten

Veel te vaak zijn we gericht op wat we niet goed kunnen. Coaching richt zich vaak op het verbeteren van onze zwaktes. Maar veel gelukkiger en effectiever zijn we als we ons richten op wat we wel goed kunnen, en dat versterken.

StrengthFinder geeft ons een taal om onze natuurlijke kwaliteiten te benoemen. “If you can name it, you can claim it.” Het benoemen helpt om je sterke kanten te omarmen en verder te ontwikkelen.

We doen de StrengthFinder test en praten door over de resultaten.

 • Welke thema’s horen bij jou?
 • In welk van de vier domeinen (uitvoerend, beïnvloedend, relationeel, strategisch) vallen deze kwaliteiten?
 • Hoe kun je jezelf accepteren (en een middenweg vinden tussen zelfhaat en arrogantie)?

Sessie 2: ‘Toxic’ gedrag

We hebben allemaal iets bij te dragen. Maar we hebben ook allemaal dingen nodig van anderen. Afhankelijk van wie we zijn is dat bijvoorbeeld voldoende tijd om na te denken, ruimte om relaties te verdiepen of juist een omgeving zonder afleiding om effectief te kunnen werken. We denken vaak dat mensen wel kunnen raden wat we nodig hebben, maar dat is niet zo. Het is ónze verantwoordelijkheid om onze noden kenbaar te maken (kwetsbaarheid).

We moeten én zelfvertrouwen (over wat we kunnen) én kwetsbaarheid (over wat we nodig hebben) ontwikkelen. Waar één van beide ontbreekt ontwikkelen we ‘toxic’ (giftig) gedrag, in verschillende varianten:

 1. Dependence: het ontbreekt aan wat we nodig hebben, we ‘gaan uit’, worden passief, depressief, gaan ongelukkig zitten wachten tot anderen ons de kans geven bij te dragen.
 2. Independence: het ontbreekt aan wat we nodig hebben en we gaan onze eigen gang. We laten de boel de boel en onttrekken ons aan het groepsproces. Het voelt even lekker, maar later beschamend.
 3. Co-dependence: het ontbreekt aan wat we nodig hebben en we zoeken anderen om samen zielig mee te zijn. Het wordt ‘wij tegen zij’, we roddelen.

In alle gevallen raken we op onszelf gericht (ik, ik, ik!) in plaats van bij te dragen aan het gezamenlijke hogere doel.

 • Wat heb ik (met mijn talenten) nodig om te kunnen floreren?
 • Hoe voorkom ik toxic gedrag? En hoe kom ik tot gezonde ‘interdependence’?
 • Hoe ontwikkel ik zelfvertrouwen én kwetsbaarheid?

Sessie 3: Roeping

“Sommige mensen zijn hun hele leven bezig op te klimmen op een ladder, om er dan na jaren achter te komen dat de ladder tegen het verkeerde gebouw staat.” (Steven Covey)

Je Sterke Punten ontwikkelen is mooi en belangrijk. Maar waar doe je het uiteindelijk voor? Waar zet je die Sterke Punten dan voor in? Welk werk past bij je en wat geeft écht voldoening?

We duiken in het verschil tussen carrière en roeping en de vraag hoe werk écht gelukkig kan maken.

Over Amsterdam Deugt

Amsterdam Deugt is een ‘Praktijkschool voor liefde’ voor en door Amsterdamse twintigers geïnspireerd op de weg van Jezus.

We oefenen ons in

 • Liefde voor onszelf
 • Liefde voor anderen
 • Liefde voor de aarde
 • Liefde voor God.

Dit traject sluit vooral aan bij liefde voor onszelf (door onszelf te leren kennen, aanvaarden en ontwikkelen) en liefde voor anderen (door te groeien in teamwerk, anderen in hun kracht te zetten).

We zijn een ‘holistische’ leerschool. In onze zoektocht verbinden we het persoonlijke met het gezamenlijke, het denken met het voelen en de roerselen van onze ziel met de praktijk van liefde.

Meer informatie: www.deugt.amsterdam

Over de trainer

Laurens van Lavieren (1989) studeerde theologie en deed veel ervaring op met het coachen van studenten en young professionals in zijn werk als studentenpastor voor IFES (www.ifes.nl) en voorganger van Via Nova, een jonge christelijke gemeenschap in Amsterdam (www.vianova-amsterdam.nl). Momenteel is Laurens als projectleider / pastor verbonden aan Amsterdam Deugt.

Laurens is getrouwd met Leanne en vader van Ben (2017) en Lidy (2019). Ze wonen in Amsterdam.

“Laurens is iemand waarop je kunt bouwen en die zijn rol effectief en verantwoordelijk oppakt. Hij denkt vooruit, voorziet risico’s en ondervangt die. Hij is secuur en laat niet snel gaten vallen. In die taakgerichtheid verliest hij toch de mens niet uit het oog. Integendeel, hij is erg goed in het verbinden van allerlei mensen met elkaar, ziet hun talent en gaven.

Zendingsdrang is Laurens niet vreemd. Hij promoot graag zijn handige apps en is verontwaardigd over de datahonger van de Facebooks en Googles van deze wereld. Hij wordt blij van het coachen van jonge mensen en gesprekken waarin het christelijk geloof op scherp komt te staan. Dan staat er een vaderfiguur die je met moed en liefde aanmoedigt, maar ook eerlijk is over tekortkomingen bij zichzelf of zijn geloof.

Zijn valkuil is perfectionisme en serieusheid, dit staat soms in de weg. Laurens heeft genade nodig die alle logica doorbreekt.”

(Door collega Maarten Vogelaar)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Look Up

51 Prins Hendrikkade

1012 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen